Keresés az oldalon

 
  Van benne muzsika! BUDAPEST FOLK FEST
2013.04.20. 19:30

Programok » 2013.04.20. Van benne muzsika! BUDAPEST FOLK FEST


Van benne muzsika!

Budapest Folk Fest

Erdélyi zenék klubja

Söndörgő, Tükrös együttes, FolkEmbassy – Népzenei Nagykövetség, Erdélyi zenészek klubja

Szellő néptánccsoport, Zerkula Zenekar, Kolo zenekar

Van benne muzsika?

Az idei Folk Fest mottójaként ezen a napon emblematikus hazai együttesekkel keressük az év népzenész borát válogatott borászatok kínálatából. Kóstolgatunk, ízlelünk és persze mulatunk.

A hatalmas sikereket és szakmai elismeréseket begyűjtő Söndörgő mára szinte márkanév. Tagjai egyenként is kötődnek a délszláv népzenéhez. A Tükrös zenekar a legjobb falusi bandák erővel, energiával, szépséggel, élettel teli muzsikálását idézi meg. A Rosonczy-Kovács Mihály prímás nevével fémjelzett FolkEmbassy fiatal együttese a magyar népzene nagykövet szerepét vállalta fel. A programhoz társulnak még az Erdélyi zenészek klubjának ismert tagjai, a Fölszállott a páva vetélkedőn díjat nyert Szellő néptánccsoport, a délszláv muzsikát játszó, és a Fonóban rendszeres klubbot tartó Kolo együttes és Zerkula zenekar, amelynek tagjai csaknem nyolc évig tanulhattak a híres gyimesi prímástól, Zerkula Jánostól.

A borozás elengedhetetlen kísérője a meghitt baráti beszélgetéseknek, tartalmas közös étkezéseknek és a fergeteges mulatságoknak egyaránt. Ahogyan minden ételhez meg tudjuk mondani, hogy milyen bor dukál mellé, úgy azt is fontos eldönteni, mit igyunk a különböző muzsikaszók mellé. Ehhez pedig legegyszerűbb, ha megkóstoljuk a borokat. Egy-egy borkóstoló alkalmával, sokszor csak kapkodja az ember a fejét a különböző szakkifejezések hallatán. És bár nem vitatjuk a „savgerinc”, „tartósság”, „intenzitás” és hasonló szempontok fontosságát, mi egy hagyományos és egyszerűbb kóstolási módszert alkalmazunk: Azt figyeljük, hogy vajon van-e muzsika a borokban. 

A különböző borvidékeket kiváló együttesek és szószólóik mutatják be. Villány borait például a világhírű Söndörgő zenekar muzsikája mellett kóstolhatjuk. De velünk lesz még a Tükrös Együttes, a Kolo zenekar, a FolkEmbassy-Népzenei Nagykövetség, az Erdélyi Zenészek Klubjának zenekara. Amolyan „egyenes kiesési” rendszerben rostáljuk a borokat, amíg megtaláljuk, hogy melyik fehér- és vörösbor lesz 2013 népzenész bora. A felelősségteljes vállalkozásban vendégeinkre is számítunk. De aki csak kiváló népzenét szeretne hallgatni, annak a fenti zenekarok garantálják, hogy nem fog csalódni. Ráadásul az este tiszteletbeli házigazdái a gyimesi Zerkula Zenekar és a Szellő Néptáncegyüttes lesznek.

A nyertes bor nótáját elhúzzák a résztvevő zenekarok a verseny végeztével, a szavazás során legkedveltebbnek bizonyuló nedűk pedig palackban is kaphatóak lesznek az év folymán a Fonó folkkocsmájában.
 

Jegyár: 1300 Ft

Jegyvásárlás itt

 

Megosztás: Link küldése Megosztás a Twitter-hez Megosztás a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Megosztás az iWiW-hez Megosztés a Google Reader-hez

Új hozzászólás

Új hozzászólás


A szolgáltatáshoz be kell jelentkezned!

Azonosító

JelszóElfelejtett jelszó
Regisztráció
 
12
június
 
© 2010 Fonó Budai Zeneház | 1116 Budapest, Sztregova u. 3. | Tel.: +36 1 206 5300
Programok   Fesztiválok   Galéria   Kávéház   Sajtó   Webbolt   Utolsó óra   Támogatók   Hírlevél   Kapcsolat   Lemezei CD bolt