Keresés az oldalon

 
  Locsolóbál
2013.04.01. 20:00

Programok » 2013.04.01. 20.00 Locsolóbál


Locsolóbál

Buda Folk Band, Berka együttes

vendég: Kodoba Florin (Magyarpalatka)

Az év legbolondabb napján locsolva mulatunk, mulatva locsolunk, s aki ismeri a közreműködő zenekarokat, pontosan tudja micsoda estére számíthat: igazi örömzenére, közönséggel együtt lélegző muzsikusokra. A kitűnő zenészekből álló Buda Folk Band nagy sikerrel lép fel bármelyik európai fesztiválon öregbítve és újrateremtve a magyar népzenét. A Berka kéthetente megtölti a Fonót táncházas közönségével. A magyarpalatkai zenészek tudása pedig messzeföldön híres; a Codoba Florin vezette zenekar időről időre visszatérő, "hazajáró" vendége a Fonónak. 

Buda Folk Band

A 2007-ben alakult Buda Folk Band tagjai gyerekkoruktól kezdve foglalkoznak a magyar és más kelet-európai népek zenei hagyományával. Számukra természetes az autentikus népzene jelenléte a városi kultúrában. A népzene mellé más zenei műfajokból is szívesen merítenek gondolatokat, így hozván létre egy sajátos, ugyanakkor rendkívül színes zenei vegyületet. Zenéjüket úgy nevezték el, hogy „világi” népzene, mely szójáték arra utal, hogy meggyőződésük szerint a magyar népzene már önmagában is világzene. Ezt az elképzelést, olyan hangszerekkel valósítják meg, amelyek Magyarország területén nem mind őshonosak, de a Kárpát-medencében és a környező népek kultúrájában megtaláljuk őket. Ilyen például a hagyományos magyar népi hangszerek mellett, a kaval, a tambura, a koboz vagy a tangóharmonika. Más szóval a Buda Folk Band saját hangszerelésében és stílusában szólaltatja meg a magyar népzenét. Első lemezük, a Sűrű Vándor 2011-ben jelent meg. A Buda Folk Band kedvelt zenekara a magyarországi fesztiváloknak, szerepeltek többek között a Szigeten, Kapolcson,a MÜPA-ban, a Millenárison, valamint az elmúlt években sikeres koncertet adtak számos külföldi nagyvárosban úgy, mint Rómában, Stuttgartban vagy éppen Berlinben.

Berka együttes

A kéthetente saját táncházat tartó Berka muzsikus-pedagógusokból alakult. Az évek során közönségük egyre bővült és minden második pénteken hajnalig tartó mulatsággal - a Felvonó zenekarral közösen - töltik meg a Fonó termeit. 

Kodoba Florin

Martin Codoba „Florin” a Magyarpalatkai Banda prímása. Az 1977-ben született hegedűs a magyarpalatkai muzsikus hagyományokat viszi tovább.

A Magyarpalatkai Banda az erdélyi hangszeres népzene utolsó képviselői közé tartozik. Saját környezetükben, a Mezőségen az 1989-es romániai rendszerváltás után lényegében megszűnt a hagyományos zene iránti igény, és ennek következtében az apáról fiúra öröklődő zenei utánpótlás is. Ezzel szemben a palatkai cigányzenészek ifjabb generációja szépen átvette ezt a zenei kincset és együtt muzsikálnak szüleikkel, nagybátyáikkal. Mivel állandó vendégei lettek a magyarországi népzenei rendezvényeknek, ma már bárki élőben hallhatja őket, táncolhat zenéjükre és megcsodálhatja egyedi játékstílusukat.

Jegyár: 1000 Ft

Bármilyen idei, az Országos Táncháztalálkozóra szóló jeggyel: 700 Ft

A Locsolóbálon hímestojás és locsolóversíró verseny is lesz. Részletek itt

 

Megosztás: Link küldése Megosztás a Twitter-hez Megosztás a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Megosztás az iWiW-hez Megosztés a Google Reader-hez

Új hozzászólás

Új hozzászólás


A szolgáltatáshoz be kell jelentkezned!

Azonosító

JelszóElfelejtett jelszó
Regisztráció
 
12
április
 
© 2010 Fonó Budai Zeneház | 1116 Budapest, Sztregova u. 3. | Tel.: +36 1 206 5300
Programok   Fesztiválok   Galéria   Kávéház   Sajtó   Webbolt   Utolsó óra   Támogatók   Hírlevél   Kapcsolat   Lemezei CD bolt