Keresés az oldalon

 
  Fonó évadzáró: Cimbaliband, Üsztürü, Berka, Romungo Gipsy Band
2013.06.14. 19:00

Programok » 2013.06.14. 19:00 Fonó évadzáró. Cimbaliband, Romungo Gipsy Band, Üsztürü, Berka

Fonó évadzáró

világzenei és népzenei táncházas évzáró

Cimbaliband koncert, vendég: Bede Péter

előzenekar: Romungro Gipsy Band 

Üsztürü zenekar, Berka együttes koncert és táncház

Szimultán sakkverseny Horváth Lászlóval, a Fonó igazgatójával, csocsóbajnokság

 

A nyári zárás előtti évadzáró a Fonóban! A zenekarokat közkívánatra hívtuk, a javaslatokat a facebookon és e-mailen lehetett leadni. A szimultán sakkversenyre és csocsóbajnokságra várjuk a nevezéseket a fono@fono.hu e-mail címen június 10-éig. 

Cimbaliband: Ungergound koncert, vendég: Bede Péter
Az Ungerground, a cimbalom centrikus Cimbaliband legújabb kislemeze valójában érdekes kísérlet a különféle zenei műfajok átjárására. Az új dalok ötletét a Petőfi Rádió Akusztik című műsora adta, melyben 2012 júniusában szerepelt a csapat, és több könnyűzenei zenekar művét is feldolgozta és előadta. Ez az alkalom egy hosszabb távú együttműködést alapozott meg a rádió és a Cimbaliband között, melynek kiteljesedése képpen 2013 januárjában a banda mindent elsöprő sikerrel képviselte Magyarországot, és a Petőfi-t Hollandiában, az európai rádiók “eurovízióján” az EUROSONIC fesztiválon. A Cimbaliband az eredményes szereplés után megkapta a MTVA-tól a “Petőfi Rádió 2013 év felfedezett zenekara“ titulust! A Ungerground-ban a bandavezér, Unger Balázs legújabb saját szerzeményei szólalnak meg, a szokásostól kicsit eltérő populárisabb stílusban! Fonós koncertjük vendége a Fanfara Complexa fergeteges fúvósa, Bede Péter lesz!

Koncert és táncház
Üsztürü zenekar
Januártól a szerdai HaTeha táncház egyik házigazda zenekara, a nagy népszerűségnek örvendő Üsztürü. A Kolozsváron alakult zenekar az erdélyi fiatal népzenész generáció legkíválóbb képviselője. Alapítói a kolozsvári Major Levente prímás (1973) és Könczei Csongor brácsás (1974), valamint a korondi Szász József brácsás (1970) és Szász Lőrinc bőgős (1968) testvérek, akiket mindig örömmel fogadunk és hazavárunk a Fonóba! A záróbuliról pedig természetesen ki sem lehet hagyni őket...!

Berka együttes
A kéthetente saját táncházat tartó Berka muzsikus-pedagógusokból alakult. Az évek során közönségük egyre bővült és minden második pénteken hajnalig tartó mulatsággal - a Felvonó zenekarral közösen - megtöltik a Fonó termeit.

Az este folymán egy cigányrend erejéig vendégünk lesz a Romungro Gipsy Band
Egy szemtelenül fiatal, roma és egy szintén csak húszas éveinek közepén járó, magyar muzsikus alapította a zenekart, autentikus lovári és beás cigány népzenét játszik, hagyományos roma hangszereken, mint az akusztikus gitár, kanna, kanál. Ezt egészíti ki az ének és a szájbőgő, nagybőgő,cajon, mandolin és darbuka. A csornai banda 2007 év végén alakult. A MEDIAWAVE Nemzetközi Film és Zenei Fesztivál házi zenekarává választotta őket és öt éve állandó résztvevői a Passport Control Zenei Workshop Sorozatnak.

 

Jegyár: 1000 Ft

Jegyek kaphatók itt.

 Üsztürü zenekar

 Cimbaliband

 

Megosztás: Link küldése Megosztás a Twitter-hez Megosztás a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Megosztás az iWiW-hez Megosztés a Google Reader-hez

Új hozzászólás

Új hozzászólás


A szolgáltatáshoz be kell jelentkezned!

Azonosító

JelszóElfelejtett jelszó
Regisztráció
 
7
december
 
© 2010 Fonó Budai Zeneház | 1116 Budapest, Sztregova u. 3. | Tel.: +36 1 206 5300
Programok   Fesztiválok   Galéria   Kávéház   Sajtó   Webbolt   Utolsó óra   Támogatók   Hírlevél   Kapcsolat   Lemezei CD bolt