Keresés az oldalon

 
  Magyar világi népzene és néptánc: A Buda Folk band lemezbemutatója
2013.11.21. 20:00

Programok » 2013.11.21 20:00 Magyar világi népzene és néptánc: A Buda Folk band lemezbemutatója

Magyar világi népzene és néptánc

a Magyar Táncművészeti Főiskola „Tánc közben az lehetsz, ami csak lenni akarsz abban a pillanatban” bemutatója (20.00)

A Buda Folk band lemezbemutatója (21.00)

Egy este az összművészet jegyében: Párhuzamosan láthatjuk a falusi tánc- és zenekultúrát, miként találják meg a helyét a városi klubokban, színpadokon.

A Buda Folk új lemeze:

Magyar világi népzene:
Elsősorban a Kárpát-medence népzenéjében használatos hangszereken játszott, hiteles forrásból elsajátított újszerű zene vagy tánczene. Dallam világát tekintve őrzi a magyar népzenére jellemző fordulatokat, míg szerkezete és stílusa formabontó módon alkalmazkodik a jelenkorhoz. A népzene egyfajta városi hagyományőrzése. Legyen a népzene mindenkié!

Magyar Táncművészeti Főiskola „Tánc közben az lehetsz, ami csak lenni akarsz abban a pillanatban”

Magyar Táncművészeti Főiskola táncművész néptánc szakirányú hallgatói 5 éves képzésben vesznek részt. Többnyire 14 évesen jelentkeznek, és 19 évesen a Főiskola speciális képzési lehetősége következtében BA táncművész diplomával léphetnek ki az Alma Mater kapuján. A szakmai képzés a táncművészet széles spektrumát öleli fel, nem csak az autentikus néptánc kultúrát sajátítják el a hallgatók, hanem a társművészetek, mint a klasszikus balett, modern tánc, történelmi társastánc, modern társastánc is meghatározó része tanulmányaiknak. Az ötödik év végén nyilvános színpadi vizsgaelőadáson adnak számot tudásukról, amely a művészeti teljesítményt helyezi középpontba. A Fonó Budai Zeneház színpadán a végzős növendékek e vizsgakoncert tervezett műsorából mutatnak be ízelítőt.

Jegyár: 800 Ft

Jegyvásárlás itt

Buda Folk Band (Fonó18)

A Táncművészeti Főiskola előadása

 

 

Megosztás: Link küldése Megosztás a Twitter-hez Megosztás a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Megosztás az iWiW-hez Megosztés a Google Reader-hez

Új hozzászólás

Új hozzászólás


A szolgáltatáshoz be kell jelentkezned!

Azonosító

JelszóElfelejtett jelszó
Regisztráció
 
2
december
 
© 2010 Fonó Budai Zeneház | 1116 Budapest, Sztregova u. 3. | Tel.: +36 1 206 5300
Programok   Fesztiválok   Galéria   Kávéház   Sajtó   Webbolt   Utolsó óra   Támogatók   Hírlevél   Kapcsolat   Lemezei CD bolt