Keresés az oldalon

 
  Összefogás hagyományőrző mestereinkért - Jótékonysági táncház
2013.12.05. 20.00

Programok » 2013.12.05. 20:00 Összefogás hagyományőrző mestereinkért - Jótékonysági táncház

ÖSSZEFOGÁS HAGYOMÁNYŐRZŐ MESTEREINKÉRT

Jótékonysági eseménysorozat indul az idős, nehéz helyzetben lévő
népzenészek megsegítésére

Az eseménysorozat fővédnöke: dr. Áder János, Magyarország köztársasági elnöke

December 5. este 7 órakor a Hagyományok Háza - koncert

Fellép: Sebestyén Márta Andrejszki Judit és Havasréti Pál társaságában, a Szászcsávási zenekar, Lajkó Félix, a Muzsikás, Szalonna és bandája, Pál Lajos és családja, a Dűvő, a Jászság Népi Együttes, az Üsztürü, Kovács Norbert (Cimbi) és a Csík zenekar. Konferál Herczku Ágnes. Bővebben a HH weboldalán.

A belépőjegyek ára: 7500 forint Jegyek kaphatók itt

December 5. este 8 óra Fonó Budai Zeneház - táncház

Muzsikál: Fanfara Complexa, a Pósfa zenekar, a Buda Folk Band, a Szászcsávási zenekar, Tükrös zenekar.

A belépők ára: 1000 forint Jegyek kaphatók itt

További adományozás lehetséges a Hagyományok Házában a koncert után, illetve átutalással a 10400171-01700978 számlaszámra, a közleményben tüntessék fel, hogy „adomány az összefogásért”.

Kedves Barátaink, Kollégáink!

Egyre több idős mester kerül nehéz anyagi körülmények közé, sokan olyan betegséggel küzdenek, amely lehetetlenné teszi, hogy továbbra is zenéljenek. Mezei Ferenc Csángáló, a Szászcsávási zenekar brácsása Parkinson kórban szenved, anyagi helyzete azonban azt sem teszi lehetővé, hogy a kezeléshez szükséges gyógyszereket rendszeresen megvásárolja. Éppen ezért összefogásra kérjük a népzenészeket, a népzenével, néphagyománnyal foglalkozó szervezeteket, táncházasokat: jótékonysági eseménysorozatot indítunk el, amelynek célja, hogy a befolyt támogatással a segítségre szoruló zenészeket támogassuk.

Első lépésként december 5-én koncertet szervezünk a Hagyományok Házában és táncházat a Fonó Budai Zeneházban ismert, neves népzenészekkel, világzenei előadókkal, akik közreműködésükkel támogatják a kezdeményezést. December 6-án Debrecenben, 7-én Győrben rendeznek táncházat és koncertet e céllal.

Arra kérjük Önöket, álljanak az összefogás mögé! Amennyiben egyetértenek céljainkkal, kérjük, küldjék el szervezetük nevét és logóját e-mailben (hhinfo@hagyomanyokhaza.hu), hogy az esemény sajtóanyagaira, plakátjára feltehessük.

December 5-én este 7 órakor a Hagyományok Házában fellép Sebestyén Márta Andrejszki Judit és Havasréti Pál társaságában, a Szászcsávási zenekar, Lajkó Félix, a Muzsikás, Szalonna és bandája, Pál Lajos és családja, a Dűvő, a Jászság Népi Együttes, az Üsztürü, Kovács Norbert (Cimbi) és a Csík zenekar. Konferál Herczku Ágnes. A belépőjegyek ára 7500 forint, aki ennél többel szeretne segíteni, az megteheti a helyszínen, illetve átutalással a 10400171-01700978 számlaszámra, a közleményben tüntessék fel, hogy „adomány az összefogásért”.

Ugyanezen a napon este 8 órától jótékonysági táncházat tartunk a Fonó Budai Zeneházban a Fanfara Complexa, a Pósfa zenekar, a Buda Folk Band, a Szászcsávási zenekar, valamint a Tükrös zenekar részvételével. A belépők ára 1000 forint lesz.

A befolyt összegből elsőként Csángáló gyógykezelését tesszük lehetővé a Magyarországi Kallós Zoltán Alapítványon keresztül. Az összefogást azonban hosszú távon szeretnénk fenntartani, az adománygyűjtés folytatását tervezzük.

Köszönettel:
Kunos Tamás, Csík zenekar
Horváth László, Fonó Budai Zeneház, ügyvezető igazgató
Kelemen László, Hagyományok Háza, főigazgató

Összefognak a népzenészek, a Kultúrpart videója:

 

Megosztás: Link küldése Megosztás a Twitter-hez Megosztás a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Megosztás az iWiW-hez Megosztés a Google Reader-hez

Új hozzászólás

Új hozzászólás


A szolgáltatáshoz be kell jelentkezned!

Azonosító

JelszóElfelejtett jelszó
Regisztráció
 
23
június
 
© 2010 Fonó Budai Zeneház | 1116 Budapest, Sztregova u. 3. | Tel.: +36 1 206 5300
Programok   Fesztiválok   Galéria   Kávéház   Sajtó   Webbolt   Utolsó óra   Támogatók   Hírlevél   Kapcsolat   Lemezei CD bolt