Keresés az oldalon

 
  Fonó zenekar, Cimbaliband, Góbé zenekar - “Ami belefér” – Fonó18 évvége
2013-12-27 19:30:00

Programok » 2013.12.27. 19:30 Fonó zenekar, Cimbaliband, Góbé zenekar - “Ami belefér” – Fonó18 évvége

Fonó zenekar

Cimbaliband

Góbé zenekar

“Ami belefér” Fonó18

Egy "Ami belefér" este a népzene köré...avagy folk minden mennyiségben határok nélkül. 

Fonó zenekar

Izgalmas zenei anyaggal készül a Fonó zenekar: készülő HaTeHa 2 c. CD-jükről játszanak előzetes ízelítőt: Dél-Dunántúl és Felső-Tiszavidék muzsikáját. Az 1997-ben alakult Fonó zenekar tagjai Magyarország különféle régióiból, Szlovákia és Ukrajna magyarlakta területeiről származó muzsikusok, akik a népzene előadását, oktatását és kutatását hivatásszerűen művelik. Zenéjük fő profilját a magyarság, valamint a Kárpát-Medence egyéb népeinek hangszeres és vokális zenei hagyománya, illetve a hiteles tolmácsolásra törekvő feldolgozások alkotják. Legutolsó, szám szerint a hetedik önálló albumuk a Fonó kiadásában jelent meg Vadbarokk címmel 2012-ben. A HateHa c lemezük, ez előtt látott napvilágot szintén a Fonó gondozásában. 

Cimbaliband: Ungerground

A Cimbaliband Ungerground c. kislemezének dalait játssza, amiből a Fonó júniusi évadzáróján is hallhattunk bemutatót. Erre a decemberi, különleges alkalomra  három új nótát is hoznak, mégpedig azokat, amelyekkel az idei Euroviziós Dalfesztiválra készülnek. Unger Balázs és népszerű világzenei zenekara az elmúlt évben számos sikert halmozott fel; a banda kiemelt figyelmet kap a Petőfi Rádiótól, amit külföldön is képviselhetett, legutóbbi három klipjük szinte még el sem készült már tervezik az új lemezt. 

Góbé zenekar

"Röviden: népzene, komolyzenei alapokon, a világzene felé nyitva." A Góbé zenekar 2012-ben első félévében rendszeresen muzsikált a Fonó Szerda táncházban, nagy sikerrel. Első CD-jük az elmúlt egy évben látott napvilágot.

Jegyár: 

elővételben 1500 Ft

helyszínen: 2000 Ft

Jegyek kaphatók itt

Beszélgetés Agócs Gergővel dudásokról, Fonóról, és arról, hogy mi melengeti a muzsikus szívét. Fonó18

Fonó 18 Beszélgetés Unger Balázzsal hol máshol, mint a cimbalom mellett:

 


 

Megosztás: Link küldése Megosztás a Twitter-hez Megosztás a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Megosztás az iWiW-hez Megosztés a Google Reader-hez

Új hozzászólás

Új hozzászólás


A szolgáltatáshoz be kell jelentkezned!

Azonosító

JelszóElfelejtett jelszó
Regisztráció
 
7
december
 
© 2010 Fonó Budai Zeneház | 1116 Budapest, Sztregova u. 3. | Tel.: +36 1 206 5300
Programok   Fesztiválok   Galéria   Kávéház   Sajtó   Webbolt   Utolsó óra   Támogatók   Hírlevél   Kapcsolat   Lemezei CD bolt