Keresés az oldalon

 
  Jazz előszilveszter “Ami belefér” Fonó18
2013-12-30 19:30:00

Programok » 2013.12.30. 19:30 Jazz előszilveszter “Ami belefér” Fonó18

“…Ami belefér” Fonó évvége

Jazz Előszilveszter

1705 (Kaltenecker-Piri-Dés) trió

Pátkai Rozina Quintet

Balázs Elemér Quintet Always that moment 2

Köllner Quartet

Fonó18

1705 (Kaltenecker-Piri-Dés) trió lemeze egy évvel ezelőtt jelent meg. A három hosszú utat bejárt muzsikus összeállt, hogy egy Rhodes-ütőhangszer-nagybőgő trióval álljon a magyar modern jazz élére. Jellemző rájuk a virtuozitás, a páratlan metrumok gyakori használata és egy olyan, a world music-tól a klasszikus zenén, a rock-on és az elektronikus zenén át a jazzig szinte mindenből merítő eklektikusnak nevezhető stílus, mely mégis egységes és letisztult, ugyanakkor nagyon mai.

Pátkai Rozina és zenekara különböző formációkban rendszeresen koncertezik Budapesten és vidéken. Munkásságukat a Fringe Fesztivál Budapest szakmai különdíjával, Skóciában, az Edinburgh Festival Fringe-en Sell-out Show Laurellel, Gödöllőn a Jazz- és Könnyűzenei Fesztivál Különdíjával, 2012 nyarán pedig a Veszprémi Utcazene Fesztivál Közönségdíjával jutalmazták. 2013 januárjában a MÜPA Jazz Showcase programsorozatán mutatkozott be a zenekar. Nagy büszkeségük, hogy egyik első feldolgozásukat az eredetileg Carlos Lyra által írt 'Vocé e Eu' című dal előbb a Jazzy Dalverseny döntőse, majd 2013 márciusában az Egyesült Államokban meghirdetett Independent Music Awards jelöltje lett Jazz Song kategórában, négy amerikai jazz előadó dala mellett.

Balázs Elemér Quintet Always that moment 2 Balázs Elemér természetesen kihagyhatatlan a Fonó évzáró koncertjeiből, ezúttal a Balázs Elemér Quintettel érkezik és az Always that moment 2 anyagát fogjuk hallani. Régi magyar slágerek témái kínálják a zenei nyersanyagot a muzsikusoknak, akik még meg sem születtek, amikor ezek a dalok már javában hódítottak. A lemezen hallható melódiák generációkon át élnek tovább, beleágyazódtak a magyarok tudatalattijába és részévé váltak a városi folklórnak. Ez a dallamkincs, mely a valaha nyüzsgő fővárosi kávéházak asztalai mellett született, majdnem annyira összenőtt a mi Budapestünkkel, mint Párizs a maga sanzonjaival. Ezúttal viszont egészen friss, pikáns ízzel gazdagodott, hiszen a magyar jazz két generációjának krémje bábáskodik újjászületésénél.

Köllner Quartet az Ihaj Fuhun Etno Jazz Tehetségkutató Verseny harmadik helyzettje. A zenekar 2013 júliusában vette föl mostani, végleges formáját. Nádasdy Fanni ének, Szabó Dániel Ferenc dob, Bögöthy Ádám nagybőgő, Novai Gábor zongora, Köllner Dániel gitár. “Azzal a céllal indultunk el, hogy ötvözzük a jazzt és a magyar népzenét, amelyen keresztül megtalálhatjuk saját zenei identitásunkat. Megismertessük egy univerzális nyelven keresztül kultúránk értékeit.”

Jegyár: 2000 Ft

Jegyek kaphatók itt

Fonó18 beszélgetés Balázs Elemérrel:

Megosztás: Link küldése Megosztás a Twitter-hez Megosztás a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Megosztás az iWiW-hez Megosztés a Google Reader-hez

Új hozzászólás

Új hozzászólás


A szolgáltatáshoz be kell jelentkezned!

Azonosító

JelszóElfelejtett jelszó
Regisztráció
 
14
július
 
© 2010 Fonó Budai Zeneház | 1116 Budapest, Sztregova u. 3. | Tel.: +36 1 206 5300
Programok   Fesztiválok   Galéria   Kávéház   Sajtó   Webbolt   Utolsó óra   Támogatók   Hírlevél   Kapcsolat   Lemezei CD bolt