Keresés az oldalon

 
  Fonó15 - Borbély Műhely, Szabó Dániel Trió, Kathy Horváth Lajos Absolom
2010.12.10. 20:00

Programok » 2010.12.10. 20:00 Fonó15 - Borbély Műhely, Szabó Dániel Trió, Kathy Horváth Lajos Absolom

20:00 ifj. Kathy Horváth Lajos Absolom, Peres Andrea

A koncert első felében ifj Kathy Horváth Lajos és Peres Andrea hegedű-zongora improvizációi lesznek hallhatóak. Ezt a magyar népdalok dallamvilágából építkező hegedű szóló követi.
Az estét távol keleti kortárs zene zárja.


 

20:45. Szabó Dániel Trió

A már 5 éve működő, dinamizmusáról és elmélyültségéről egyaránt híres „Szabó Dániel Trió” a modern jazz kiemelkedő, fiatal muzsikusokból álló képviselője. A formáció saját kompozíciókat és egyéni hangvételű jazz-standard-feldolgozásokat játszik, előadási stílusát az energikusság és összehangolt zenei párbeszéd jellemzi. 2007 tavaszán jelent meg a trió „Frictions” című albuma Kurt Rosenwinkel közreműködésével, - az első magyar jazz CD a londoni „Warner Jazz” gondozásában. Az együttes rendszeres vendége hazai és nemzetközi fesztiváloknak, - 2008-ban a philadelphiai Kimmel Center rangos jazz-sorozatának is vendége volt. A trió gyakran lép fel neves külföldi muzsikusokkal, így többek között Rosario Giulianival, John Ellis-szel, Kurt Rosenwinkellel, Chris Potterrel és Flavio Boltroval is adott közös koncertet.2010 januárjában jelent meg a zenekar új, hazai és nemzetközi kritikusok által egyaránt méltatott albuma, a BMC Records gondozásában, „Contribution - Daniel Szabó Trio meets Chris Potter” címmel. Az albumot világszerte terjesztik, amelyről a rendkívül magas mércét támasztó new york-i kritika is szuperlatívuszokban nyilatkozott.

Szabó Dániel – zongora
Szandai Mátyás – bőgő
Benkó Ákos – dob

A Fonó színpadán a tizenöt évvel ezelőtti nyitókoncerten játszottam először, a ROVA Szaxofon Quartettel. Azóta is a kedvenc helyem, jópár lemezem náluk jelent meg, s boldog vagyok, hogy ezen az estén jazz együttesemmel, a következő héten pedig a Vujicsiccsal ünnepelhetek velük. (Borbély Mihály)

21.30 Borbély Műhely

A zenekar az ezredforduló táján alakult a nép- és világzene, a jazz és a kortárs zene területén egyaránt otthonosan mozgó Borbély Mihály vezetésével, hasonló szellemű és gondolkodású muzsikusok csatlakozásával. Improvizatív zenéjüket a jazz különböző irányzatainak, valamint a Kárpát-medence és a Balkán népzenei örökségének ötvözése jellemzi, érdekes dallamfordulatokkal, olykor finoman áttetsző, máskor erőteljes ritmusokkal, illetve kortárs zenei elemekkel.Hazai és európai koncertjeik mellett kétszer is nagy sikerrel szerepeltek Mexikóban. 2004-ben eMeRTon díjat kaptak „Az év jazz együttese“-ként. Első lemezük 2005-ben jelent meg a BMC Records gondozásában "Meselia Hill" címen, s az album a rangos hazai szaklap, a Gramofon kritikusi szavazásán elnyerte „Az év magyar jazzlemeze“ díjat. Az elmúlt évben jelent meg „Hommage á Kodály“ című új albumuk, melynek kritikai fogadtatása szintén nagyon jó.

Borbély Mihály – szaxofon, tárogató, furulyák
Szabó Dániel – zongora
Horváth Balázs - bőgő
Baló István – dob

Belépő: 1500 Ft, diákigazolvánnyal: 200.-Ft

Vásárolj a neten jegyet!Megosztás: Link küldése Megosztás a Twitter-hez Megosztás a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Megosztás az iWiW-hez Megosztés a Google Reader-hez

Új hozzászólás

Új hozzászólás


A szolgáltatáshoz be kell jelentkezned!

Azonosító

JelszóElfelejtett jelszó
Regisztráció
 
2
december
 
© 2010 Fonó Budai Zeneház | 1116 Budapest, Sztregova u. 3. | Tel.: +36 1 206 5300
Programok   Fesztiválok   Galéria   Kávéház   Sajtó   Webbolt   Utolsó óra   Támogatók   Hírlevél   Kapcsolat   Lemezei CD bolt