Keresés az oldalon

 
  Fonó előszilveszter
2010.12.30. 20:00

Programok » 2010.12.30. 20:00 Fonó Jazz előszilveszter

Szakcsi Junior Trió, Dresch Quartet, Lamm Dávid trió, zzaJ.H Quartet, Győrffy Gergely - Lőrinszky Attila

Ami egykoron a legendás Kassák karácsonyi koncertek voltak, annak felel meg és azt a szellemiséget viszi tovább a Fonó Jazz előszilveszter rendezvénye.
Öt, a jazzt más-más oldalról megközelítő kiváló együttes mutatja be ezen az estén, minőségi és egyedi produkcióit. 

 


Szakcsi Junior Trió
Ifj. Szakcsi Lakatos Béla édesapja nyomdokain járva, szintén a zongorát választotta hangszeréül. Hattól tizenhat éves koráig klasszikus zenei tanulmányokat folytatott, majd a jazz zene mellett kötelezte el magát, így lett Ifj. Szakcsi Lakatos Béla egyike a honi jazzélet legkiemelkedőbb zongoristáinak. Azóta sok híres magyar, illetve külföldi muzsikussal játszott együtt, köztük Lakatos "Ablakos" Dezsővel, Tony Lakatossal, Rick Margitzával, Jack DeJohnettel és John Patituccival, Palle Daniellson, Ravi Coltrane, Ed Thigpen.
A Szakcsi Jr Trió tagjai: Szakcsi Jr - zongora, Pecek Lakatos Krisztián - bőgő, Balázs Elemér - dob.


Dresch Quartet
"Az esztétikai igényemnek megfelelően szeretek például egészséges hangot fújni, de ami ettől is sokkal fontosabb, hogy legyen egyfajta állítás a zenében; vagyis legyen egyértelmű számomra és a hallgató számára is, hogy ami most megszólalt, az így van, így igaz. És tapasztalatom szerint, a zenében igazat állítani leginkább egyszerű, letisztult, egyenes formában lehet."
(Dresch Mihály. Forrás: Parallel, 2010. május)


Lamm Dávid trió
A fiatal jazz-gitáros, énekes és zeneszerző a Balázs Elemér Group és Szalóki Ági különböző zenekarainak tagjaként vívta ki a közönség és a szakma elismerését.
A közelmúltban Palya Beával koncertezett és készített felvételt, Jimi Hendrix zenéjének állit emléket a Freedom Haze zenekarban, játszott reggae-t a Koalával, latinos alapú jazz-t a Csanyi-Lattmann Quartet-tel, etno-groove-ot a Hagesher-rel, mindezek mellett vezeti saját zenekarát, a U’rette-et is. Kreativitása és technikája elismeréseképpen Ablakos Lakatos Dezső díjjal jutalmazták 2008-ban.
Debütáló albumával (1st the 1 (...then the other), amely novemberben jelenet meg új oldaláról ismerhetjük meg a meglepően nyitott zenészt. A koncert gerincét az új album dalai jelentik.


zzaJ.H Quartet
Kelet-európai jazz. Az együttes tudatában van kulturális gyökereinek, ugyanakkor el is tud távolodni tőlük annyira, hogy kiléphessen a jövőbe... .
Az idén nyáron alakult zenekar tagjai:
Geröly Tamás Sándor - dob, ütőhangszerek; Kováts Gergő - szaxofon; Ajtai Péter - bőgő;
Mákó Miklós - trombita, elektronika


Győrffy Gergely - Lőrinszky Attila
Győrffy Gergely a fiatal, a szakma által is nagyon elismert fiatal hegedűs és Lőrinszky Attila a hazai szabad jazz egyik legnagyobb múlttal rendelkező, kivételes egyéniségének, izgalmas bemutatkozása.


Belépő: 1500.-Ft, diákigazolvánnyal: 200.-Ft

Vásárolj a neten jegyet!

 

Megosztás: Link küldése Megosztás a Twitter-hez Megosztás a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Megosztás az iWiW-hez Megosztés a Google Reader-hez

Új hozzászólás

Új hozzászólás


A szolgáltatáshoz be kell jelentkezned!

Azonosító

JelszóElfelejtett jelszó
Regisztráció
 
3
december
 
© 2010 Fonó Budai Zeneház | 1116 Budapest, Sztregova u. 3. | Tel.: +36 1 206 5300
Programok   Fesztiválok   Galéria   Kávéház   Sajtó   Webbolt   Utolsó óra   Támogatók   Hírlevél   Kapcsolat   Lemezei CD bolt