Keresés az oldalon

 
  Ferenczi György és a Rackajam
2011.01.15. 20:00

Programok » 2011.01.15. 20:00 Ferenczi György és a Rackajam

Ferenczi Gyuri és a Rackajam évadnyitó koncertjének ad helyet a Fonó.
Mi is ezzel a bulival indítjuk a koncertek sorát, tehát igazi egymásra találásról van szó.
A "Rackák" minden bizonnyal hozzák a tőlük megszokott és elvárt szinvonalat és hangulatot.
Nem szabad kihagyni.


 
Ferenczi György bő húszéves pályafutására a country, a blues, a rock ’n’ roll és a magyar népzene fúziója nyomta rá a bélyegét, több mint kétszázötven lemezen szerepelt, Herfli Davidson és Rackajam nevű zenekaraival Európa-szerte népszerű lett.

Az amerikai blues és rhythm&blues irányából indulva fokozatosan fordult érdeklődése a népzene és az akusztikus játékmód irányába, úgy, hogy a blues-alapokat sosem vesztette el teljesen. Sőt Petőfit, mint kiváló, elfeledett blues szövegírót felfedezve sajátosan, hiteles, stílusok fölötti, jellegzetesen „ferenczis” stílust hozott létre.

Az együttes a tavalyi év végén egy rendhagyó kiadvánnyal rukkolt elő, „A rackák világa”egy teljes zenei album és egy szöveges fotóalbum egyben. A képek mellé az avatott szerkesztők – a zenekar tagjai – a magyar és a világirodalom kiválóságaitól, valamint halhatatlan rocklegendáktól idézve válogattak vers és prózarészleteket, szórakoztatva és gondolkodtatva az olvasót.

Belépő: 1000.-Ft, diákigazolvánnyal: 500.-Ft

Megosztás: Link küldése Megosztás a Twitter-hez Megosztás a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Megosztás az iWiW-hez Megosztés a Google Reader-hez

Új hozzászólás

Új hozzászólás


A szolgáltatáshoz be kell jelentkezned!

Azonosító

JelszóElfelejtett jelszó
Regisztráció
 
2
december
 
© 2010 Fonó Budai Zeneház | 1116 Budapest, Sztregova u. 3. | Tel.: +36 1 206 5300
Programok   Fesztiválok   Galéria   Kávéház   Sajtó   Webbolt   Utolsó óra   Támogatók   Hírlevél   Kapcsolat   Lemezei CD bolt