Keresés az oldalon

 
  Nyeső Mari koncert
2011.02.05. 20.00

Programok » 2011.02.05. 20.00 Nyeső Mari koncert

Az elbűvölően zseniális Nyeső Marit méltatlanul kevesen ismerik. A tizenegy éves kora óta színpadon lévő dalszerző-gitáros-énekesnő egyedülállóan humoros stílusát eddig két lemez, a Nyeső (1992) és Az Én Kis Bigbendem (2000) őrzi. Most, kilenc év után végre megérkezett az idő témakörét körbejáró harmadik album is.

A Meteorológus tematikája a magyar nyelvben dupla jelentést hordozó időt járja körbe, amely egyaránt vonatkozik konkrétan az időjárásra (Meteorológus) és az eltelt évekre (Tátátá, Boszorkány), de némely dalban Mari könnyedén egybe is fonja őket (Eső, Eső (30 Év Múlva), Eső (70 Év Múlva)).

Teszi mindezt gyermeki látásmóddal, őszinte rácsodálkozással, sok életörömmel és életszeretettel, öniróniával még az olyan dalokban is, mint a gyermekkor elveszítéséről és a visszavonhatatlan felnőtté válásról szóló mélabús Tátátá, vagy a szintén merengő, mesevilágba vágyódó Katicabogár.

A koncerten erről a lemezről is hallhatunk dalokat és a készülő új lemezről, az „Explorer"-ről is.

Az Explorer egy Világ körüli nagy utazás lesz térben és időben egzotikus tájakon, egzotikus zenékkel. Elvezet India, Pakisztán, Afrika és egy észak-amerikai indiántörzs énekein keresztül akár a XVI. századi shakespeare-i Angliába, vagy a XXI. századi internet virtuális, tértelen és időtlen világába. Az Explorer közös vezérfonala a szerelem. Ki hogyan éli meg a szerelmet és milyen tradíciók kötődnek ehhez más-más világrészeken és más-más korokban. Az utazás végcélja persze Budapest, a Mari konyhája, ahol már készül a zöldségleves és a palacsinta.

A dalok zenéjét és szövegét Nyeső Mari írja.

Belépő: 1000.-Ft, diákigazolvánnyal: 500.-Ft

Megosztás: Link küldése Megosztás a Twitter-hez Megosztás a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Megosztás az iWiW-hez Megosztés a Google Reader-hez

Új hozzászólás

Új hozzászólás


A szolgáltatáshoz be kell jelentkezned!

Azonosító

JelszóElfelejtett jelszó
Regisztráció
 
7
december
 
© 2010 Fonó Budai Zeneház | 1116 Budapest, Sztregova u. 3. | Tel.: +36 1 206 5300
Programok   Fesztiválok   Galéria   Kávéház   Sajtó   Webbolt   Utolsó óra   Támogatók   Hírlevél   Kapcsolat   Lemezei CD bolt