Keresés az oldalon

 
  Budapest Folk Fest nyitó:Sebestyén Márta és az Angelite
2011.04.26. 19.30

Fesztiválok / Programok » 2011.04.26. 19.30 Sebestyén Márta és az Angelite kórus koncertje

Az „UNESCO Művész a békéért” díjas Sebestyén Mártáról köztudott, hogy rajong a balkáni zenéért. Hazánk legismertebb énekesnője, aki több mint 30 esztendeje szerepel folyamatosan a világ minden táján és magas színvonalon népszerűsíti a magyar és a kárpát-medencei népzenét, általa is különleges és régen várt esemény egyik főszereplője.
Ezen az estén együtt lép fel a huszonnégy tagú, világhírű bolgár Angelite női kórussal, akiket nemes egyszerűséggel a „The Bulgarian Voices-nek” neveznek.
A Balkán és a Kárpát-medence dalai és hangjai találkoznak a koncerten és öltenek testet a világszerte ismert előadók által. Felejthetetlen és egyedi élményben lesz része mindazoknak, akik bejutnak a Művészetek Palotája-beli koncertre.
Az Angelite női kórust alkotó 24 énekesnő úgy énekel, hogy a hallgató nem hiszi el, hogy az ember ilyen hangokat képes alkotni. A hangzás szinte kifordítja a világot a sarkából. Az ének archaikus kultúrákat idéz fel, megidézve az ősi civilizációkat, a középkor kultúráját, de elvezet bennünket az avantgarde világába is egyaránt.
Egyben biztosak lehetünk: minden hang megérinti lelkünket.

Közreműködik: Sebő együttes és a Tanac táncegyüttes, Havasréti Pál, Andrejszki Judit, Farkas Zoltán, Tóth Ildikó, Eredics Salamon, Búzás Attila
Jegyek már megvásárolhatóak a MüPa-ban.


Figyelem!
Aki jegyet vásárol a nyitórendezvényre és meg is őrzi, az ezen jegy felmutatásával ingyen vehet részt a fesztivál második napi rendezvényén, május 11-én, ahol többek között fennállásának 5. évfordulóját ünneplő Cimbaliband játszik.


Linkek


Budapest Folk Fest 2011 második napja

Budapest Folk Fest 2011 harmadik napja

Budapest Folk Fest 2011 negyedik napja

Budapest Folk Fest 2011 ötödik napja

Budapest Folk Fest záró

A PORT.hu a Fesztivál fő médiatámogatója

 

Megosztás: Link küldése Megosztás a Twitter-hez Megosztás a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Megosztás az iWiW-hez Megosztés a Google Reader-hez

Új hozzászólás

Új hozzászólás


A szolgáltatáshoz be kell jelentkezned!

Azonosító

JelszóElfelejtett jelszó
Regisztráció
 
14
július
 
© 2010 Fonó Budai Zeneház | 1116 Budapest, Sztregova u. 3. | Tel.: +36 1 206 5300
Programok   Fesztiválok   Galéria   Kávéház   Sajtó   Webbolt   Utolsó óra   Támogatók   Hírlevél   Kapcsolat   Lemezei CD bolt