Keresés az oldalon

 
  Budapest Folk Fest 2011. Cimbaliband 5. születésnapi koncert
2011.05.11. 21.00

Fesztiválok / Programok » 2011.05.11.21.00 Budapest Folk Fest 2011. Cimbaliband 5. születésnapi koncert

21.00  5 éves a Cimbaliband

A fesztivál keretein belül ünnepeljük meg az egyik legnépszerűbb és legaktívabb hazai világzenei csapat, a Cimbaliband öt esztendős születésnapját.

Vendégeik:
Gryllus Dorka (Rot Front)
Pál István "Szalonna" (Magyar Állami Népi Együttes)
Ürmös Sándor (MÁNE)
Makó Péter (Csík zenekar)
Zagyva Banda
Moussa Ahmed és a Fricska
Cerbul de Aur
Agatics Krunoszláv (Zora)
Rodek Krisztián (Kolo, Ex- Cimbaliband)
Gera Gábor (Pravo)
Solymosi Máté "Rigó" (Emse)

Cimbaliband 5. születésnapi koncert párbajjal, dívával és ehetetlen Szalonnával!

A magyar világzenei élet kiemelkedő zenekara a Cimbaliband elérkezett fennállásának első jubileumához, amit egy hatalmas bulival ünnepelnek meg a Fonóban, a Budapest Folk Fest 2011 második napján, megannyi kiváló vendéggel, baráttal, meglepetéssel és persze a nagyszerű közönségükkel.

A 2006-ban alakult Cimbaliband rövid idő alatt a fiatal világzene-kedvelő közönség egyik kedvenc koncertzenekarává nőtte ki magát. A felállás eleve unikumnak számít zenei palettánkon: szerb harmonikás, magyar hegedűs és énekes, horvát dobos, roma nagybőgős, sváb-magyar cimbalmos és gitáros. Mindannyian más-más zenei világból érkeztek. Magyar népzene, klasszikus zene, jazz, balkáni népzene, délszláv muzsika, rock’n’roll, különböző műfajok, de két dolog mégis összetarjta a bandát: a barátság, és egy igazi varázslatos magyar hangszer, a cimbalom. Nem véletlenül emlegetik a zenei szaklapok Unger Balázst a cimbalom Chuck Berry-je ként. Gyors ”riffjeivel” változatos stílusban mozgatja, irányítja a zenekart a magyar akusztikus "keverőpult" mögül. Koncertjeiken “multikulti” örömzenét játszanak, stílusbeli korlátok nélkül, de mély gyökerektől táplálva.

A zenekar az elmúlt öt évben a magyar fesztiválpaletta minden lehetséges színpadán koncertezett a Szigettől a Művészetek Völgyén át, a Tavaszi Fesztiválig, de nagy sikereket értek el egész Európában, ahol több mint 40 koncertet, és több fesztiváldíjat mondhat magáénak a Banda.

Legutóbb a Berlini Filmfesztiválon dolgoztak együtt a jubileumi koncert sztárvendégével Gryllus Dorka művésznővel. Közös előadásukban filmslágereket hallhat a nagyérdemű publikum sajátos „cimbali-stílusban“ feldolgozva. Több alkalommal volt színpadi partnerük a Csík zenekar virtuóz fúvósa, Makó Péter, aki ismét számos összeállításban színesíti a programot. A banda vendége lesz egy cimbalom- , és egy hegedűpárbaj erejéig az Állami Népi Együttes két hangszeres szólistája, Pál István „Szalonna“ prímás, valamint Ürmös Sándor cimbalmos. Két táncegyüttes is csatlakozik az ünneplő csapathoz, a fiatal, erőtől duzzadó Fricska Tánccsoport, és a román táncok lelkes tolámcsolója a Cerbul de Aur. Állandó vendégeik sem maradhatnak le a listáról, így fellép még az ex-Cimbaliband tag, Rodek Krisztián tamburás (Kolo zenekar), Agatics Krunoszláv „Kico“ harmonikás (Zora), Gera Gábor harmonikás (Pravo) és a fiatal tehetséges hegedűs Solymosi Máté "Rigó" (Emse). A koncert után a Zagyva Banda táncháza gondoskodik majd a hamisíthatatlan Budapest Folk Fest hangulatról.

2011-re a zenekar új klippet, sok új számot, és rengeteg nyári fesztiválkoncertet ígér. ősszel pedig studióba vonulnak, és megkezdik az új lemez munkálatait, melyet reményeik szerint ismét a Fonó Budai Zeneház jegyez majd soraiban 

Táncház
Muzsikál a Zagyva BandaBelépő:
Tánctanítás (18.30-20.00) : 1000.-Ft

Koncert: 1500.-Ft, diák: 1000.-Ft
Vásárolj jegyet interneten. Kattints ide!


Linkek:

Interjú Unger Balázzsal

Cimbaliband.hu

Cimbaliband a Fonóban

Zagyva Banda honlapja

Budapest Folk Fest 2011 nyitórendezvénye

Budapest Folk Fest 2011 harmadik napja

Budapest Folk Fest 2011 negyedik napja

Budapest Folk Fest 2011 ötödik napja

Budapest Folk Fest Záró

A PORT.hu a Fesztivál fő médiatámogatója


 

Megosztás: Link küldése Megosztás a Twitter-hez Megosztás a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Megosztás az iWiW-hez Megosztés a Google Reader-hez

Új hozzászólás

Új hozzászólás


A szolgáltatáshoz be kell jelentkezned!

Azonosító

JelszóElfelejtett jelszó
Regisztráció
 
23
június
 
© 2010 Fonó Budai Zeneház | 1116 Budapest, Sztregova u. 3. | Tel.: +36 1 206 5300
Programok   Fesztiválok   Galéria   Kávéház   Sajtó   Webbolt   Utolsó óra   Támogatók   Hírlevél   Kapcsolat   Lemezei CD bolt