Keresés az oldalon

 
  Budapest Folk Fest 2011 Reggelig mulatok, Balkan Brass Battle
2011.05.15. 18.00

Fesztiválok / Programok » 2011.05.15. Budapest Folk Fest 2011 Reggelig mulatok, Balkan Brass Battle

A fesztivál zárónapja, a Parno Graszt új lemezének ingyenes bemutatójával és jön a Balkan Brass Battle.
Mindez a Millenárison!

18.00 Parno Graszt - Reggelig mulatok
Ingyenes lemezbemutató koncert - Millenáris Szabadtéri Színpad

Iratkozz fel hírlevelünkre és május 31-ig bevezető áron juthatsz hozzá a Parno Graszt lemezéhez! A feliratkozáshoz klikk ide.


Kevés olyan autentikus cigányzenekar van, amelyik azután is meg tudja őrizni tisztaságát, miután igazán népszerűvé vált. Sokan elfelejtik, honnan jöttek, hova tartanak és az, ami egykor a hangszerek kíséretében őszintén rezgett a torokban, idővel megkopik, és egyre hamiskásabban szól. 

A Parno Graszt szerencsére az a csapat, amelyik meg tudta őrizni azt a kedvességet, azt az egyszerűséget és vidámságot, ami zenéjüket leginkább jellemzi. Ez a banda eszelősen szerethető, és pont azért, mert nem akarnak mások lenni, mint akik. Nem akarják hagyományörző cigánydalaikat túlcifrázni, mert tudják, mekkora energia lakik fülbemászó dallamaik letitsztultságában.

Parno Graszt - Este felé by fonosound

Koncertjeik alkalmával megelevendik a vidéki kocsma pálinkaleheletű hangulata, zörögnek a szekerek, pörögnek a szoknyák és suhognak a falevelek. Amikor először hallottam őket, nem tudtam betelni a látvánnyal, a zenészek szendvedélyesek, a szemek izzanak, az énekes asszonyok csípői ringanak. Ha némajáték lett volna, akkor is elnéztem volna őket órákig. A kannás egyszerre két kannán játszik, a szájbögő futamok megunhatatlanok, a dalszövegek klasszikusok, a taktus pedig előbb utóbb bárkit táncra perdít. 
 
 
 


20.00 Balkan Brass Battle - Millenáris Teátrum

Fanfare Ciocarlia versus Boban & Marko Markovic Orchestra


Készüljetek fel: jön a nagy összecsapás!, 
A Balkán - Románia és Szerbia - a két legfontosabb cigány fúvószenekara akarja eldönteni, hogy ki játszik jobban, ki tudja jobban lázba hozni a közönséget.
Ez az első alaklom, hogy együtt láthatjuk egy színpadon a Boban & Marko Markovic Orcestart és Fanfare Ciocarlia-t. Mindkét zenekar egy időben lesz a színpadon, egyszerre játszanak,
Több, mint egy csata, királyi párbaj! Balkáni New Orleans. Az egész majdnem két órán keresztül tart, mindkét banda küzdeni fog, hogy ki a színpad királya. Győzelemet a közönség lelkesedése dönti majd el. Kik az igazi balkáni rezes királyok? Táncoló lábak és éljenzés hangja fogja megmondani a választ!
Aki ott lesz, az nem fogja elfelejteni ezt a koncertet! 

 Jegyár: 5500.-Ft, előadás napján: 5900.-Ft

Vásárolj jegyet az interneten!


Linkek


Budapest Folk Fest 2011 nyitórendezvénye

Budapest Folk Fest 2011 második napja

Budapest Folk Fest 2011 harmadik napja

Budapest Folk Fest 2011 negyedik napja

Budapest Folk Fest 2011 ötödik napja

Vásárolj jegyet az interneten!

A PORT.hu a Fesztivál fő médiatámogatója


 

  

 

 

Megosztás: Link küldése Megosztás a Twitter-hez Megosztás a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Megosztás az iWiW-hez Megosztés a Google Reader-hez

Új hozzászólás

11. 2011.04.17. 18:19:49 - ID: #9  
Fannci
Kezdő

1 hozzászólás

 Azt szeretném megkérdezni, hogy miért van 15.00 írva, ha a Parno Graszt koncert majd csak 18.00-kor kezdődik, és előtte nincs feltüntetve semmilyen koncert, előadást, stb. Esetleg lesz előtte is valami izgalmas koncert vagy pedig csak elírás? Köszönöm a választ előre is.

 

Új hozzászólás


A szolgáltatáshoz be kell jelentkezned!

Azonosító

JelszóElfelejtett jelszó
Regisztráció
 
7
december
 
© 2010 Fonó Budai Zeneház | 1116 Budapest, Sztregova u. 3. | Tel.: +36 1 206 5300
Programok   Fesztiválok   Galéria   Kávéház   Sajtó   Webbolt   Utolsó óra   Támogatók   Hírlevél   Kapcsolat   Lemezei CD bolt