Keresés az oldalon

 
  Budapest Folk Fest 2011. Beköszönő
2011.04.26-05.15.

Fesztiválok » Budapest Folk Fest 2011 Beköszönő

Tavaly, mikor az elsőbe belevágtunk, azt mondtuk, hogy Budapesten, amely gazdag, több száz éves zenei hagyományokkal rendelkező régió kulturális keresztútján terül el, természetesen kell egy ilyen rendezvény.
Az idén is megrendezzük, mert kiderült, hogy tényleg szükség van rá.
A Budapest Folk Fest 2011-en a nyári fesztivál időszakot felvezetve, hat napon keresztül mutatjuk be, a hazai és a nemzetközi folk izgalmas előadóit és produkcióikon keresztül a stílus sokszínűségét.

Nem gondoljuk, hogy a folk csak hagyományőrzés, múzeumi látnivaló, sokkal inkább az a véleményünk, hogy az egyik legéletképesebb, folyamatos fejlődésben, változásban lévő friss műfaj.

A folk egy mély kút, ahonnan megannyi más stílus is táplálkozik, kimeríthetetlenül gazdag, személyes, egyszerű, befogadó. Ott van az emberi hangban, a hegedű, a cimbalom, a szaxofon vagy akár az elektromos gitár akkordjaiban egyaránt. Ereje, hatása minden esetben a zenében van, ennek a hitelét a közönség igazolja vissza.
Amellett, hogy táplál, integrál is, gazdagít és gazdagodik, önjáró, minden generáció megtalálja benne önkifejezési lehetőségét. Nem feladatunk, hogy mi jelöljük ki a műfaj határait, mi mondjuk meg, hogy mi a folk és mi nem. Örülünk, hogy megteremthetjük a lehetőséget, hogy mindenki ízlése szerint választhasson.
Bemutatjuk a különböző megközelítéseket, értelmezéseket, szerencsére gazdag kínálatból meríthetünk.

Az idén Bulgária, Szerbia, Románia, Franciaország zenészei és zenekarai mellett a hazai élvonal a együttesei is színpadra lépnek a rendezvény három helyszínén.

Itt lesz a MüPában - először Magyarországon - a világhírű bolgár Angelite női kórus, a szintén világszínvonalon jegyzett Sebestyén Mártával. Franciaországból Baltazar Montanaro a Söndörgő vendégeként lép fel, Erdélyből az egyik legjobb autentikus zenekar, a Magyarpalatkaiak játszanak egy teljes táncházat és a végére ideér a Balkan Brass Battle turné, ahol talán a balkán két legjobb rezesbandája a román Fanfare Ciocarlia, illetve a szerb Boban & Marko Markovic Orchestra együtt, a Millenáris Teátrum színpadán próbálja eldönteni, hogy ki a műfaj legjobbja.

A fesztiválon ünnepli 5 éves születésnapját a Cimbaliband, számtalan vendéggel együtt, itt lesz Herczku Ági és Nikola Parov Quintet, a Kerekes Band új lemezét és vendégeit mutatja be. Egy alkalommal, csak itt a fesztiválon, összeáll a hazai etno-jazz legendás csapata a Dél-Alföldi Szaxofon együttes, valamint három zenekar új lemezével debütál élőben: Fanfara Complexa, Parno Graszt, East Gypsy Band méri meg a közönség előtt, hogy mit is ért az elmúlt hónapok stúdióban eltöltött munkája.

Budapest Folk Fest 2011.04.26.

Budapest Folk Fest 2011.05.11

Budapest Folk Fest 2011.05.12.

Budapest Folk Fest 2011.05.13.

Budapest Folk Fest 2011.05.14.

Budapest Folk Fest 2011.05.15.

 

Megosztás: Link küldése Megosztás a Twitter-hez Megosztás a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Megosztás az iWiW-hez Megosztés a Google Reader-hez

Új hozzászólás

Új hozzászólás


A szolgáltatáshoz be kell jelentkezned!

Azonosító

JelszóElfelejtett jelszó
Regisztráció
 
5
március
 
© 2010 Fonó Budai Zeneház | 1116 Budapest, Sztregova u. 3. | Tel.: +36 1 206 5300
Programok   Fesztiválok   Galéria   Kávéház   Sajtó   Webbolt   Utolsó óra   Támogatók   Hírlevél   Kapcsolat   Lemezei CD bolt