Keresés az oldalon

 
  Eclectica koncert
2011.05.07. 20.00

Programok » 2011.05.07. 20.00 Eclectica koncert

Ünnepi Eclectica koncert vendégművészekkel

Jubilál az Eclectica

A több mint 10 éve útjára induló, kezdetben trió, majd szextett felállásban működő ECLECTICA együttes május 7-én nagyszabású ünnepi koncertet ad a Fonó Budai Zeneházban ismert vendégművészek és egykori tagok közreműködésével.Az elsősorban kelta, breton, moldvai és időnként a török népzenéből is merítő, saját szerzeményekben sem szűkölködő népszerű világzenei formáció (elődzenekarát beleértve) az elsők között ültette át hazánkban az ír és magyar népzenei motívumok ötvözetét egy progresszívebb, modern, rockos, jazzes és blues-os előadásmód és hangzásvilág formájába, amely azóta is az együttes védjegye.

Az ECLECTICA változatos játékát az elmúlt évtizedben ír és világzenei fesztiválok (pl. Fonó, Sziget, PECSA, Dunaújvárosi Bartók, Kecskeméti „Csiperó Fesztivál”, Benczúr Esték, Jókai Klub, Fészek Klub, Budapest Jazz Klub stb.) berkei mellett többek között JOHN MAYALL and the BLUESBREAKERS 2007-es magyarországi látogatása keretében is élvezhette a hazai közönség. Az együttes vezetője és frontembere, Szathmáry Melinda énekes-gitáros, több mint 6 éve rendszeres társszervezője a másfél évtizedes hagyományokkal bíró, budapesti Szent Patrik Napi Zenei Fesztiváloknak. Az együttes eddig 2 demo-lemezzel rendelkezik (2002, 2005), míg új hangzást, saját dalokat felvonultató 8-9 számos anyaga 2011 második félévében várható saját kiadásban.

A jelenlegi esten 16 kiváló zenész tolmácsolásában hangzanak el az együttes jól ismert és újabb szerzeményei, népzenei feldolgozásai, akik között olyan, a jazz és világzene világából jól ismert muzsikusokat is hallhatunk, mint Csuhaj Barna Tibor (bőgő), Lakatos Ágnes (ének), Lázár Zsigmond (hegedű), Patrick McMullan (ének, gitár), Kardos Antal (billentyűk), Dömötöri Jenő (gitár), Tóth Dávid (basszusgitár), Dormán Imre (dobok) és Csizmár Zsolt (ütősök).

     

Az együttes jelenlegi tagjai:

Szathmáry Melinda – ének, akusztikus és elektromos gitárok, zeneszerzés, hangszerelés
Szabó Dániel – furulyák (ír és barokk), kaval, klarinét, doromb, mandola
Dévényi Zoltán – akusztikus és elektromos gitárok, hangszerelés
Mező Győző – hegedű, citera, vokál
Berki József – basszusgitár
Mády Gábor – dobok
Szathmáry Alinka - vokál

Jegyárak:
Elővételben 1800.-Ft
Helyszínen: 2000.-Ft
Diák: 1000.-Ft

 

Megosztás: Link küldése Megosztás a Twitter-hez Megosztás a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Megosztás az iWiW-hez Megosztés a Google Reader-hez

Új hozzászólás

Új hozzászólás


A szolgáltatáshoz be kell jelentkezned!

Azonosító

JelszóElfelejtett jelszó
Regisztráció
 
2
december
 
© 2010 Fonó Budai Zeneház | 1116 Budapest, Sztregova u. 3. | Tel.: +36 1 206 5300
Programok   Fesztiválok   Galéria   Kávéház   Sajtó   Webbolt   Utolsó óra   Támogatók   Hírlevél   Kapcsolat   Lemezei CD bolt