Keresés az oldalon

 
  Jazz zenészek a Civil Rádióért - SOS C.R. Jazzfesztivál
2011.09.17. 19:00

Programok » 2011.09.17. 19.00 Jazz zenészek a Civil Rádióért - SOS C.R. Jazzfesztivál

 

S.O.S. CR Jazzfesztivál

 

A Civil Rádió megmentésére fognak össze a legnagyobb jazz zenészek szeptember 17-én.

A hallgatók segítségét kéri a 220 önkéntes munkájával működtetett Civil Rádió, Magyarország legnagyobb közösségi médiuma az éterben-életben maradáshoz, hiszen – más médiumokhoz hasonlóan – az utóbbi hónapokban nagyon komoly válsághelyzetbe került.

A 2011. szeptember 17-i támogatói rendezvényre a hazai jazz élet vezetői összefogtak, hogy segítsenek saját eszközükkel: a zenével.

A következő nagyszerű zenészek ajánlották fel, hogy jelenlétükkel támogatják a Civil Rádiót a fesztiválon:
Babos Gyula, Balázs Elemér, Balázs József, Barcza Horváth József, Berkes Balázs, Borbély Mihály, Hajdú Klára, Horváth Balázs, Oláh Kálmán, Rozsnyói Péter, Soós Márton, Szabó Dániel, G. Szabó Hunor, Szendőfi Balázs, Szőke Nikoletta, Vig Tommy és Vukán György.

A Civil Rádió egy önkéntesek által létrehozott és üzemeltetett közösségi rádió, mely már 1995 óta jelen van a budapestiek életében, évente több mint 800 civil szervezettel dolgozik együtt, és felkarol minden olyan kezdeményezést, ami érdemes arra, hogy eljusson a nagyobb közönséghez. A rádió szerteágazó érdeklődési körű hallgatókat fog össze és ismertet meg velük olyan témákat és álláspontokat, melyek máshol nem kapnának nyilvánosságot.
Jelenleg is 220 önkéntes segíti a rádió munkáját, akik a szabadidejükben dolgoznak a közösségi rádiózás érdekében.

 Szeretnénk, ha minél többen eljönnének és velünk ünnepelnék, hogy a Civil Rádió még szól és szólni is akar az FM98-on.

Jegy, támogatói belépő:

A 2011. szeptember 17-i SOS C.R. JAZZFESZTIVÁL elnevezésű támogatói rendezvényünkre jegyek a helyszínen, a Fonó jegypénztárában kaphatóak a koncert napján 3000 Ft-ért.

Ha jegyét elővételben szeretné megvenni, erre a linkre kattintva elérheti partnerünk web áruházát, ahol megrendelheti a koncertre szóló jegyet.

Ha a Civil Rádiót további adománnyal is szeretné támogatni, ugyanott támogatói jegyet is vásárolhat tőlünk 9000 Ft-ért. Webáruház itt. (Minden támogatói jegy mellé egy Civil Rádiós pólót adunk ajándékba)

További információk: e-mail címünkön civilradio (kukac) civilradio.hu vagy telefonunkon: 06 1 489 0999.

A felajánlott adományokat a Civil Rádió a működési költségekre és a fennmaradásra fordítja.

További információ a sajtó részére:
Pallai Péter
peter.pallai@gmail.com
06-20-934-0390


Nagyon köszönjük támogatásukat, amellyel a Civil Rádiót életben tartja!

Fellépők:


1) Tommy Vig (USA) – Fabrice Alibaux (France) vibrafon duó
Vig Tommy az egykori dobos csodagyerek 18 éves korában, 1956-ban menekült Magyarországról az Egyesült Államokba, ahol vibrafonosként országos, majd világhírre tett szert. Hangszerének virtuóz mestere. Ezen az estén társul először az azonos hangszereken játszó és zenei mindenevő francia Fabrice Alibaux-val.

2) Borbély Műhely
(Borbély Mihály, Szabó Dániel, Horváth Balázs, G.Szabó Hunor)
A szaxofonos BORBÉLY MIHÁLY nagyszerű zenekarvezető, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára, kinek improvizatív muzsikáját a jazz különböző irányzatainak, valamint a Kárpát medence és a Balkán népzenei örökségének ötvözése jellemzi, érdekes dallamfordulatokkal

 3) Blázs Elemér Quartet
(Balázs Elemér – Balázs József– Czerovszky Henriett– Csuhaj Barna Tibor)
A világsztár gitáros, Pat Metheny mondta a következőket: “Úgy gondolom, Elemér az egyik legjobb dobos ma a világon. Képes minden zenei pillanatot belülről hallani, muzikalitása, finomsága és spontán döntéshozó képessége révén minden vele játszó zenész számára lehetővé teszi,hogy a legjobbat hozzák ki magukból.”

4) Creative Art Trio
(Vukán György – Berkes Balázs – Balázs Elemér)
Az, egyebek közt Erkel Ferenc-, Emerton és Szabó Gábor díjas, virtuóz zongorista és zeneszerző Vukán György a magyar jazzvilág egyik óriása. Ezzel az együttessel 21 éve él tökéletes zenei szimbiózisban. A bőgős Berkes Balázs, Vukánhoz hasonlóan, a Nagy Generáció egyik óriása.

5) Borbély Mihály – Bágyi Balázs duó
A sokoldalú Borbély Mihály már többször játszott együtt a rokonlelkű, folyamatosan kísérletező dobos, Bágyi Balázzsal. Nem utolsósorban, amikor az amerikai avantgárd ikonikus figurájával, Joe Fondával léptek fel a Budapest Jazz Clubban.

6) Márkus Tibor Quartet
(Márkus Tibor, Borbély Misi, Csuhaj Barna Tibor, Bágyi Balázs)
A zongorista, zeneszerző és zenekarvezető Márkus Tibort tavaly kapta meg a Magyar Köztársasági Arany Érdemkeresztet. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen és a Bartók Béla Zenei Szakközépiskolán tanít. 2005 óra a Magyar Jazz Szövetség elnöke.

7) Lakatos Ágnes – Csuhaj Barna Tibor duó
Az énekesnő a Jazz Voices énekegyüttes vezetője. 2004-ben az Cantata Mondialon, a világ egyik legnagyobb vokális fesztiválján és versenyén, a Csehországi Olomoucban aranyérmet nyert. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazzének-tanára. Gyakran játszik duóban bőgős és komponista férjével, Csuhaj Barna Tiborral.

8) Szabó Dániel Trió
(Szabó Dániel – Pecek Lakatos Krisztián – Balázs Elemér)
Szabó Dániel 2000-ben nyerte meg Montreux-i Jazz Fesztivál szóló zongoravetélkedőjét és néhány évvel ezelőtt a Martial Solal nemzetközi zongoradíjat, lenyűgözve Solalt, Danilo Perezt és a zsűriben helyet foglaló összes többi zongorista nagyságot. Saját triója élén készített lemezt már olyan világsztárokkal, mint Kurt Rosenwinkel vagy Chris Potter.

9) Balázs József Trió
(Balázs József – Pecek Lakatos Krisztián – Balázs Elemér)
Balázs József a harmincas éveiket taposó zongoristák egyik legtehetségesebbike. A Krakkói Jazz Juniors versenyen nyert első díjával hívta fel magára a figyelmet. Dobos bátyja minden zenekarának oszlopos tagja, de most már saját együttese élén is nevet szerzett magának.

10) Berki Tamás Band
(Berki Tamás, Mohai Tamás, Horváth ’Pluto’ József, Mohai Győző)
A zenekarvezető-énekes Berki Tamás, a magyar jazzénekesek doyenje 1985 óta szerepel a Nemzetközi Jazz Federáció hivatalos lapjának toplistáján a legjobb európai férfi jazzénekesek között. 2004-ben megkapta a legmagasabb szakmai kitüntetést, a Magyar Jazz Szövetség "Szabó Gábor Életműdíját". 2007-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjét vehette át.

11) Szakcsi Lakatos Róbert Trió
(Szakcsi Lakatos Róbert – Pecek Lakatos Krisztián – Balázs Elemér)
Szakcsi Lakatos Róbert 1995-ben nyerte el a legjobb zongorista és a legjobb szólista díját Krakkóban, majd 1996-ban a Baseli Rádió szervezésében rendezett országos Bach zongoraversenyen első díjat kapott. 2001-ben ő nyerte meg a Montreux Jazz Festival nemzetközi szólózongora-versenyét. 2005-ben az avignoni dzsesszfesztivál keretében megrendezett, fiatal európai együttesek számára kiírt vetélkedőn a legjobb szólista díját kapta.

12) Szőke Nikoletta – Szakcsi Lakatos Róbert Duó
Két montreuxi díjnyertes zenész együtt. A 2005-ös Montreux Nemzetközi Jazz Fesztiválon az énekesek világvetélkedőjén kapott első díjat a magyar énekesnő, aki a közönségdíjat is elnyerte. New Yorkban és Londonban is koncertezett hatalmas sikerrel, de még nagyobb diadalt aratott Japánban, ahol már a negyedik albuma kel el többezres példányszámban.

 

 

Megosztás: Link küldése Megosztás a Twitter-hez Megosztás a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Megosztás az iWiW-hez Megosztés a Google Reader-hez

Új hozzászólás

Új hozzászólás


A szolgáltatáshoz be kell jelentkezned!

Azonosító

JelszóElfelejtett jelszó
Regisztráció
 
23
június
 
© 2010 Fonó Budai Zeneház | 1116 Budapest, Sztregova u. 3. | Tel.: +36 1 206 5300
Programok   Fesztiválok   Galéria   Kávéház   Sajtó   Webbolt   Utolsó óra   Támogatók   Hírlevél   Kapcsolat   Lemezei CD bolt