Keresés az oldalon

 
  IX. Nemzetközi Akusztikus gitár Fesztivál
2010.10.01. 20:00

Fesztiválok / Programok » 2010.10.01. 20:00 IX. Nemzetközi Akusztikus gitár Fesztivál

A fesztivál fellépői:

Alex de Grassi, Chillio, Szabó Sándor

Az idei (IX.) Nemzetközi Akusztikusgitár Fesztivál sztárvendége a Grammy-díjra is jelölt Alex de Grassi lesz. A koncerteken fellép a Magyar Gitár Rapszódiát előadó Szabó Sándor, és a Chillio is. A művészek fellépésein zeneileg is és korszakokban is érdekes kontrasztok jelennek meg.

Alex de Grassi (USA)
„Most kezdjek el őrült módjára gyakorolni, vagy végleg hagyjam abba?” - az amerikai Guitar Player Magazin szakújságírója szerint ez a kérdés merül fel a gitárosokban Alex de Grassi játékát hallgatva.
Ez nem egy zenekar? Kérdezheti a hallgató, mielőtt magával ragadná de Grassi zenéje.
A kaliforniai művész védjegyévé vált, hogy a pengetési technikák változatos alkalmazásával zenekarszerű hangzást hoz létre. Játéka könnyed, légies, hangszerét fölényes technikai tudással kezeli, virtuozitása azonban sohasem öncélú, vagy hivalkodó. A ritmus, a dallam, a basszus, a harmónia különleges zenévé áll össze.
Alex De Grassi úttörő az akusztikusgitár-zenében: a gitáron hagyományosan játszott stílusok helyett új megközelítéssel nyúlt a hangszerhez.
De Grassi igen aktív muzsikus, 16 lemezt adott ki, első albuma 1978-ban jelent meg. Szólóban, és különféle formációk tagjaként a világ számos országában koncertezett.Chillio (H)
Antoni Arnold és Hórvölgyi Péter gitár duója 2004-ben alakult. Ezt az ígéretes magyar gitárduót két eltérő zenei kultúrából érkező gitáros alkotja. Antoni Arnold, a rockzene felől, Hórvölgyi Péter pedig klasszikus zenei irányból érkezett. Zenéjük a rock és a jazz friss ötvözete, a klasszikus gyökerek pedig hangzásuk kidolgozottságában érezhetőek.

Szabó Sándor (H)
A sokhúros és bariton gitárok mestere a gitár nemzetközi birodalmában. Az őszi koncerteken az azóta több országban is nagy sikerrel bemutatott nagyobb formátumú kompozícióját adja elő, a magyar népzenei elemekből szőtt Magyar Gitár Rapszódiát.
Szabó pályája kezdete óta az egzotikus előadók és komponisták közé számít. A kilencvenes évek közepétől pályája lassanként a kortárs akusztikus gitárzene nemzetközi világa felé irányult. Zenéjében az ősi keleti hagyományok mellett a kortárs muzsika, a népzene és a jazz is jól kitapintható. Egyéni hangvételű játékával, jellegzetes hangzásával és kompozícióival mára a nemzetközi akusztikus gitár világának elismert hazai művésze lett. Mint egy gitáros utazó ” nagykövet”, Európában az Egyesült Államokban, Kanadában, Japánban, Koreában és Indiában is rendszeresen koncertezik. Nagyon termékeny muzsikus, több mint 30 hanglemezen hallható játéka.

jegyár: 1500.- Ft
diákigazolvánnyal: 200.-FtWorkshop
2010. szeptember 29. 17.00
Stageshop
I. ker. Mária tér 4.
 

Alex de Grassi workshop
Alternatív hangolások, pengetési technikák és zenekarszerű előadásmód szóló gitáron.

Jegyár: 3000 Ft
Kombinált jegy (koncert+workshop): 4000 Ft

 

              

Megosztás: Link küldése Megosztás a Twitter-hez Megosztás a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Megosztás az iWiW-hez Megosztés a Google Reader-hez

Új hozzászólás

Új hozzászólás


A szolgáltatáshoz be kell jelentkezned!

Azonosító

JelszóElfelejtett jelszó
Regisztráció
 
18
május
 
© 2010 Fonó Budai Zeneház | 1116 Budapest, Sztregova u. 3. | Tel.: +36 1 206 5300
Programok   Fesztiválok   Galéria   Kávéház   Sajtó   Webbolt   Utolsó óra   Támogatók   Hírlevél   Kapcsolat   Lemezei CD bolt