Keresés az oldalon

 
  Erdélyi zenék klubja
2012.01.28. 20.00

Programok » 2012.01.28.20.00 Erdélyi zenék klubja - Eszterlánc együttes és Szilágyi Anna

Az erdélyi táncház.mozgalom a magyarországi ötlet átültetésével jött létre, két lényeges különbséggel: Ceausescu kommunista diktatúrájának sötét árnyékában és az akkori kulturális elzártságban utóvirágzó paraszti kultúra világítótornyának tövében.

Akkor ugyanis igazi lakodalmakban, igazi nagy prímások játszottak, és a székiek sem csak Kányádi halhatatlanná lett versében táncoltak „fekete-pirosban” a kolozsvári Posta téren. És, bár a szeku azonnal kitüntetett figyelmével, többek közt Kallós Zoltán segítségével mégis, kerültünk legyen bárhova a világban, életünk meghatározó élménye lett az akkori „táncházas” lét.

Szétszóródtunk, de ismét találkozni akarunk. Ebben segít a Fonó Budai Zeneház: havonta egyszer meghirdetjük az Erdélyi zenészek klubját a Fonóban, ahol az erdélyi zenészek mindenkit, mint anno Erdélyben, szívesen látnak és hívnak.

Szeretettel hívlak Benneteket most szombaton is.

Muzsikálnak: Székely Levente (Bodzafa, Ördögszekér, Kalamajka), Papp István "Gázsa" (Bodzafa, Gázsa), Major Levente, Szász József, Szász Lőrinc (Üsztürü), Kelemen László ( Bodzafa, Ökrös), Pávai István.
(Kelemen László)
 

Erdélyi zenék klubjának vendége:
Eszterlánc zenekar és Szilágyi Anna énekes (Mezőség, Melegföldvár)


Eszterlánc együttes

Melegföldvári dalok és búzai muzsika Szilágyi Anna közreműködésével.

A zenekar a Földvári tánc Szilágyi Annával cm. lemezének folytatására készülődik. A új CD felvételeinek szünetében ellátogatnak a Fonóba is.

Szilágyi Anna Melegföldváron él, ami az erdélyi Mezőség kevésbé ismert települései közé tartozik. Énekesként és táncosként évek óta rendszeres közreműködője az Eszterlánc fellépéseinek. Jelenléte a koncerteken és a táncházakban könnyedén áthangolja az időérzékünket.

Belépő: 1000.-Ft


A magyar táncház módszer felkerült az UNESCO kulturális örökségei közé


Megosztás: Link küldése Megosztás a Twitter-hez Megosztás a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Megosztás az iWiW-hez Megosztés a Google Reader-hez

Új hozzászólás

Új hozzászólás


A szolgáltatáshoz be kell jelentkezned!

Azonosító

JelszóElfelejtett jelszó
Regisztráció
 
14
július
 
© 2010 Fonó Budai Zeneház | 1116 Budapest, Sztregova u. 3. | Tel.: +36 1 206 5300
Programok   Fesztiválok   Galéria   Kávéház   Sajtó   Webbolt   Utolsó óra   Támogatók   Hírlevél   Kapcsolat   Lemezei CD bolt