Keresés az oldalon

 
  Wine & Violin - Hegedúkészítők szalonja - km. Kodály Quartet
2012.01.11. 15.00

Fesztiválok / Programok » 2012.02.11. 15.00 Wine & Violin -Hegedűkészítők szalonja - km. Kodály Quartet

Új programot indítunk februárban a Fonóban.
Kevés szakma van a világon, amely nem futószalagon termeli termékeit, ahol a mester keze munkája döntő jelentőségű. Ezek egyike a hegedűkészítőé. Minden szombat délután hazai műhelyek mutatják be hangszereiket. A mesterek beszélnek az általuk készített instrumentumokról és egyúttal bemutatják azokat. A hangszereket ki is lehet próbálni, valamint a Szalon koncerteken délután és este olyan szakavatott együttesek mutatják be azok értékeit, mint a Kodály Quartet, Földesi Lajos és tanítványa,  Accord vonósnégyes, a Muzsikás együttes és az erdélyi zenészek klubjának muzsikusai. A komoly zenészek az álluk alatt tartva, a népzenészek pedig a vállgödörbe szorítva szólaltatják meg a hangszert.
Remekműveket lehet hallgatni és hegedűk titkai nyílnak meg a hallgatók előtt.


Kodály Quartet

Arra gondoltunk, hogy ha már a hangszerkészítők itt vannak, akkor jelenjen meg egy másik, a személyességet szintén igénylő mesterség, a borászok munkájának eredményei is.
Februárban minden szombaton délután, más-más hazai termelő borai kerülnek a poharakba. A jó hangszerekhez és a jó zenéhez, finom, értékes borokat kínálunk. A bor, e vidám kerítő feloldja a távolságot, sajátos hangulatot biztosít a zene és a befogadó között. A hegedűlakk narancs aranya a borok fehértől a mélyvörösig tartó árnyalatai, és az igényes mesterek munkái találkoznak a Hegedűkészítők Szalonjában.

A délutáni program ingyenes!

Program:

15.00 - Ünnepélyes megnyitó
15.30 – bemutatkozik a Dániel Pincészet - Szekszárd
16.00 – Koncert: Kodály Quartet
17.00 – Dániel Pincészet borainak bemutatása
20.00 -  Muzsikás koncert

 

Hegedűkészítők Szalonjának további programjai:
Muzsikás koncert
február 18.
Erdélyi Zenék klubja
február 25.
 

Hangszerkiállítás 2012. 02.11 - 29

Megosztás: Link küldése Megosztás a Twitter-hez Megosztás a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Megosztás az iWiW-hez Megosztés a Google Reader-hez

Új hozzászólás

Új hozzászólás


A szolgáltatáshoz be kell jelentkezned!

Azonosító

JelszóElfelejtett jelszó
Regisztráció
 
14
július
 
© 2010 Fonó Budai Zeneház | 1116 Budapest, Sztregova u. 3. | Tel.: +36 1 206 5300
Programok   Fesztiválok   Galéria   Kávéház   Sajtó   Webbolt   Utolsó óra   Támogatók   Hírlevél   Kapcsolat   Lemezei CD bolt