Keresés az oldalon

 
  Budapest Folk Fest 2012-Lukács Miklós-Balogh Kálmán cimbalomduó
2012.05.12. 20.00

Fesztiválok / Programok » 2012.05.12. 20.00 Budapest Folk Fest 2012 - Lukács Miklós-Balogh Kálmán cimbalomduó

Helyszín: Bakáts téri, Assisi Szent Ferenc Templom (1092 Budapest, Bakáts tér 13.)

Vendég: Dresch Mihály - szaxofon

A cimbalom újra reneszánszát éli, köszönhetően olyan művészeknek, mint a mai koncert két főszereplője, Lukács Miklós és Balogh Kálmán. Ennek ellenére, ritka hogy cimbalomduókat hallhassunk. Bár Balogh Kálmán és Lukács Miklós külön-külön gyakran szerepelnek duóban, együtt azonban csak az utóbbi években. Ebből a zenei társulásból született meg lemezük a Cimbalomduó is.

     

A műsoron elsősorban Lukács Miklós olyan kompozíciói, átiratai szerepelnek amelynek alapját Balogh Kálmán által javasolt népzenei források adják. A páros a magyar és román cimbalmozás „fellegvárainak” játékstílusa (Szatmár, Székelyföld), valamint olyan híres cimbalmosok, mint például a soproni Tendl Pál előadásmódjából kiindulva építették fel a produkciót.Egymásra találásuk azért is érdekes, mert bár eltérő szakmai pályán mozognak, mégis sok hasonlóság fedezhető fel karrierjükben. Balogh Kálmán az elmúlt több mint 20 év során számtalanszor muzsikált együtt a legjobb magyarországi népzenészekkel, miközben rendszeresen tett kirándulást a klasszikus, dzsessz és rock zenében itthon és külföldön egyaránt. Lukács Miklós szintén többféle zenei műfajba is belemerült, elsősorban a dzsesszbe - hisz a Dresch Quartet tagja - és az etnozenébe.
A tavalyi Womex nyitókoncertjének egyik ünnepelt szereplői voltak Dániában. A koncert vendége, Dresch Mihály lesz, jelenléte további izgalmas zenei élményekkel kecsegtet.

További programok a Fonóban május 12-én:
Les Violons Barbares (Franciaország)
Mississippi Big Beat lemezbemutató koncert
Szászcsávási nap


Párhuzamos program a Kobuci Kertben:
Folk Maraton

A Budapest Folk Fest 2012 további programjai itt

Belépő:
2500:-Ft (elővétel)
3000.-Ft (koncertnap)
(a Lukács-Balogh koncertre megváltott jegyek érvényesek a Fonó május 12-ei rendezvényére is)

Elővétel a Jegy.hu-n (Katt ide!)

        

 

 

Megosztás: Link küldése Megosztás a Twitter-hez Megosztás a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Megosztás az iWiW-hez Megosztés a Google Reader-hez

Új hozzászólás

Új hozzászólás


A szolgáltatáshoz be kell jelentkezned!

Azonosító

JelszóElfelejtett jelszó
Regisztráció
 
2
december
 
© 2010 Fonó Budai Zeneház | 1116 Budapest, Sztregova u. 3. | Tel.: +36 1 206 5300
Programok   Fesztiválok   Galéria   Kávéház   Sajtó   Webbolt   Utolsó óra   Támogatók   Hírlevél   Kapcsolat   Lemezei CD bolt