Keresés az oldalon

 
  Budapest Folk Folk Fest 2012-Muzsikás és a Szászcsávási Kórus koncertje
2012.05.11. 20.00

Fesztiválok / Programok » 2012.05.11. 20.00 Budapest Folk Folk Fest 2012-Muzsikás és a Szászcsávási Kórus koncertje

Helyszín: Bakáts téri, Assisi Szent Ferenc Templom (1092 Budapest, Bakáts tér 13.)


Nincs ember Magyarorzágon, de talán a világon sem, akinek még be kellene mutatni a Muzsikás együttest, hisz 35 éves munkásságukkal mindenkihez eljutottak, mindenkinek adtak valamit, megkerülhetetlenek.Minden fellépésük, lemezük fontos esemény. Azon kevesek közé tartoznak, akik igazi rangot adnak a magyar és a közép-európai népzenének.
Évek óta elkötelezetten viszik a népzenét az iskolákba, hogy a közvetlen zenei élménnyel felkeltsék az érdeklődést a diákokban a magyar népzene vagy csak az igényes zene iránt.

Idehaza és világszerte rengeteg koncertet adtak, sokszor más-más zenei stílust képviselő zenészek, együttesek társaságában. Ezek az események minden esetben izgalmas alkalomként szolgáltak a különböző kultúrák egymásra találására, jól bizonyítva a zene egyetemességét.
A legigényesebb komolyzenei közönséghez is eljuttatták a magyar népzenét, s a világzene, népzene legjelentősebb nemzetközi díját, a WOMEX-díjat is átvehették.Bármilyen furcsa, de a Muzsikás az idén előzőr lép fel a Budapest Folk Festen. Bár mindig az elsők között gondoltunk meghívásukra, de az elműlt két évben időegyeztetési okok miatt maradtak ki a programból. Most bepótoljuk egy igazán unikális koncerttel.
A Bakáts téri Assisi Szent Ferenc templom különleges miliőjében a legendás Szászcsávási Kórus társaságában - akik többek között a másnapi Szászcsávási nap főszereplői is - lépnek fel.

Párhuzamos program a Fonóban május 11-én:

Tamburland (Újvidék), Berka-Felvonó moldvai és vonós táncház

Párhuzamos program a Kobuci Kertben május 11-én:
Csík Zenekar koncert és Folk Maraton

A Budapest Folk Fest 2012 további programjai itt


Belépő:
2500:-Ft (elővétel)
3000.-Ft (koncertnap)

(a Muzsikás koncertre megváltott jegyek érvényesek a Fonó május 11-ei rendezvényére is)

Elővétel a Jegy.hu-n (Katt ide)


       

 

 

Megosztás: Link küldése Megosztás a Twitter-hez Megosztás a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Megosztás az iWiW-hez Megosztés a Google Reader-hez

Új hozzászólás

Új hozzászólás


A szolgáltatáshoz be kell jelentkezned!

Azonosító

JelszóElfelejtett jelszó
Regisztráció
 
12
június
 
© 2010 Fonó Budai Zeneház | 1116 Budapest, Sztregova u. 3. | Tel.: +36 1 206 5300
Programok   Fesztiválok   Galéria   Kávéház   Sajtó   Webbolt   Utolsó óra   Támogatók   Hírlevél   Kapcsolat   Lemezei CD bolt