Keresés az oldalon

 
  Dresch Mihály - Lukács Miklós duó, Szokolay Dongó Balázs - Bolya Mátyás duó
2012.09.15 20.00

Programok » 2012.09.15. 20.00 Dresch Mihály - Lukács Miklós duó, Szokolay Dongó Balázs - Bolya Mátyás duó

2x2, vagy duokoncert duplán. A hazai folk és etno jazz kiemelkedő egyéniségei adnak duóban találkozót egymásnak ezen az estén.

20.00 Rohoncz Folkműhely - DUO
Szokolay Dongó Balázs és Bolya Mátyás
FOLK & IMPRO
Improvizatív kamarazene fúvós- és pengetős hangszerekre
A népzene felől érkezve, találkozva a történeti zenével és megmártózva a jelen színes zenei univerzumában a népzenei hangszerek a kortárs művészet engedelmes eszközévé értek e két művész kezében. Legyen szó érzékeny kamarazenéről vagy színházi alkalmazott zenéről: a műfaji határok eltűnnek, a duó összetéveszthetetlen hangzása mindig varázslat. Népzenei ihletés, dallamközpontú improvizáció, folklórban kristályosodott zenei gesztusrendszer: valódi alkotó-előadóművészet.

22.00 Dresch Mihály - Lukács Miklós duó
A hazai etno jazz és folk két kimagasló egyéniségének szaxofon/furulya-cimbalom duókoncertje különleges élményt ígér, hiszen külön-külön is elképesztő tudás és invenció jellemzi őket. Zenei kapcsolatuk 8 évvel ezelőtt a Dresch Quartettben kezdődött. A duó először két évvel ezelőtt koncertezett, létrejöttét a kölcsönös zenei együttgondolkodás és tisztelet motiválta. A műsoron Dresch saját szerzeményei mellett népzenei feldolgozások és jazz sztenderdek is felcsendülnek.

Szokolay Dongó Balázs - Bolya Mátyás

 

 

 

Jegyár: 1300 Ft

 

Megosztás: Link küldése Megosztás a Twitter-hez Megosztás a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Megosztás az iWiW-hez Megosztés a Google Reader-hez

Új hozzászólás

Új hozzászólás


A szolgáltatáshoz be kell jelentkezned!

Azonosító

JelszóElfelejtett jelszó
Regisztráció
 
14
július
 
© 2010 Fonó Budai Zeneház | 1116 Budapest, Sztregova u. 3. | Tel.: +36 1 206 5300
Programok   Fesztiválok   Galéria   Kávéház   Sajtó   Webbolt   Utolsó óra   Támogatók   Hírlevél   Kapcsolat   Lemezei CD bolt