Keresés az oldalon

 
  HaTeHa Szerda
2012.10.10 18:30

Programok » 2012.10.10. 18.30 HaTeha Szerda Fonó17

 

HaTeha Szerda - a legjobb táncház széles e hazában

Fonó17 - adatközlő mesterek Erdélyből

Ezen a szerdán hagyományőrző mesterek, szakszóval adatközlők érkeznek Erdélyből, Búzáról és Melegföldvárról, akiktől közvetlenül lehet megtanulni nemcsak a táncokat és dalokat, hanem közel kerülni életmódjukhoz, kultúrájukhoz, ami valójában a miénk is. 

Érkeznek: Szilágyi Anna, Sütő Irma és Vincze István Melegföldvárról, Takács Anna, Takács Piroska, Cégér Anna, Cégér Ferenc és Koprány János Búzáról. 

Szilágyi Anna és Vincze István

A Fonó híres szerdai táncháza új néven folytatódik és kiegészítő programokkal bővül.

Az őszi időszakban az Észak-mezőségi táncokat sajátíthatjuk el.

Km.: Eszterlánc zenekar

Fekete Zsuzsanna – ének
Komáromi Márton – hegedű
Császár Attila – brácsa
Liber Róbert – bőgő
Közreműködők:
Navratil Andrea – ének
Nyitrai Tamás – hegedű

18.30 Tánctanítás kezdőknek és haladóknak.

Tánctanárok: Fitos Dezső és Kocsis Enikő (haladó csoport)

Horváth Brigitta és Darabos Péter (kezdő csoport)

A Szentendre Táncegyüttes vezetői és tagjai

20.30 Táncház

Navratil Andrea, Tintér Gabi és Fekete Zsuzsi, a Szeret és az Eszterlánc zenekarok énekeseinek irányításával dalokat tanulhatunk szerdánként. A dalokból kis dalosfüzet készül emlékeztetőül.


Mivel az erdélyi Mezőségben nem csak a vonós, de a furulyazene is kiemelkedő. A furulyakörben kiváló tanáraink segítségével meg lehet ismerkedni azzal a mesebeli muzsikával, amellyel a juhászok elvarázsoltak a nyájaikat. A furulya olcsó hangszer, így bárki aki kedvet kap könnyen becsatlakozhat.


A szerdai táncházakba havonta hagyományőrző öregeket hozunk ki, hogy ne csak kiváló közvetítőkön keresztül lehessen ismerkedni ezzel a csodálatos műveltséggel, hanem magából a tiszta forrásból is meríthessünk. Ezektől a néniktől és bácsiktól nem csak a táncot, és a dalokat tanulhatjuk el, de általuk közvetlen emberi tapasztalásunk lehet egy másik korról, egy másik világról, egy teljesen más alapokon nyugvó életszemléletről.

Aki hangszerrel jön és muzsikál, annak ingyenes a belépés!


A Fonó új szlogenje, a „Csak egy hosszú lépés a Fonó” szellemében minden kedves vendégünket meghívjuk egy hosszúlépésre. Érdemes korán érkezni, mert szigorú létszámstop van, és a későn érkezőket már lehet hogy nem tudjuk beengedni.


Belépő:

18.30-tól 1000 Ft

20.00-tól 500 Ft

A magyar táncház módszer felkerült az UNESCO kulturális örökségei közé

Megosztás: Link küldése Megosztás a Twitter-hez Megosztás a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Megosztás az iWiW-hez Megosztés a Google Reader-hez

Új hozzászólás

Új hozzászólás


A szolgáltatáshoz be kell jelentkezned!

Azonosító

JelszóElfelejtett jelszó
Regisztráció
 
12
április
 
© 2010 Fonó Budai Zeneház | 1116 Budapest, Sztregova u. 3. | Tel.: +36 1 206 5300
Programok   Fesztiválok   Galéria   Kávéház   Sajtó   Webbolt   Utolsó óra   Támogatók   Hírlevél   Kapcsolat   Lemezei CD bolt