Keresés az oldalon

 
  2x2+1 DUPLADUÓ
2012.10.05. 20:00

Programok » 2012.10.05. 20:00 2x2+1 DUPLADUÓ

"Fidelió ÖsszeFONÓdások"   Játék itt

2x2+1 DUPLADUÓ

A Fonó szeptemberben indult 2x2 koncertjei folytatódnak. Ezúttal - kivételesen 2x2+1 felállásban - egy duó és egy trió lép fel. Két formáció, két külön zenei világ, öt utánozhatatlan, remek muzsikus a jazz szcénáról.

Szakcsi Lakatos Béla – Peczek Lakatos Krisztián DUÓ

A legendás jazz-zongorista és az ifjú bőgővarázsló koncertje.
Klasszikus zenészként bizonyára ismert komponista lett volna a humorból és zenei ötletekből soha ki nem fogyó Szakcsi Lakatos Béla, aki kísérletező kedvével koncertről koncertre megörvendeztet bennünket. A zongorát olykor cimbalomra cseréli, a billentyűk azonban megmaradnak…s olyan hangokat csal elő a fekete-fehér klaviatúrából, hogy a legjobb cimbalmos is megirigyelhetné.
Peczek Lakatos Krisztián már a 2004-es Londoni Jazz Fesztiválon is elkápráztatta a közönséget, remekelt a jazzbőgősök számára meghirdetett, Vajda Sándorról elnevezett tehetségkutatón is. Zenész körökben Peczek Lakatos pedig egyszerűen csak “bőgővarázsló”.
 

1705


Kaltenecker Zsolt – zongora
Piri Béla – nagybőgő
Dés András – ütőhangszerek


Az 1705 2010 végén alakult. A szokatlan névválasztásnak több oka is van: egyrészt ez az egyik szám címe (melyet Zsolt egy 1705-ben készült historikus billentyűs hangszeren írt), másrészt kicsit asszociál a „Legend Of 1900” című filmre illetve annak főhősére, aki akarva-akaratlanul kifigurázza azt a zenei vaskalaposságot, ami még mindig elég gyakori a magyar jazz-ben is. Végül, de nem utolsósorban a trió zenéje és játékmódja legalább annyira különleges , mint a neve!
Zsolt a kilencvenes években Bélával, a kétezres években pedig Andrással játszott huzamosabb ideig, utóbbival 3 lemezt is készített. Mindhárman hosszú utat jártak be, míg megtalálták saját hangjukat, egyedi stílusukat.
Az 1705 jellemzői a virtuozitás, a páratlan metrumok gyakori használata és egy olyan, a world music-tól a klasszikus zenén, a rock-on és az elektronikus zenén át a jazzig szinte mindenből merítő eklektikusnak nevezhető stílus, mely mégis egységes és letisztult, ugyanakkor nagyon mai. A hangzás jellegzetességei pedig a szokásosnál ritmikailag bonyolultabb zongorajáték mellett a különleges ütőhangszeres szett és a gyakori vonóhasználat a nagybőgőn.
A trió főként saját szerzeményeket játszik.


 

Fidelio összeFONÓdások játék a Fidelio.hu-n itt

Interjú Kaltenecker Zsolttal a fidelio.hu-n

Megosztás: Link küldése Megosztás a Twitter-hez Megosztás a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Megosztás az iWiW-hez Megosztés a Google Reader-hez

Új hozzászólás

Új hozzászólás


A szolgáltatáshoz be kell jelentkezned!

Azonosító

JelszóElfelejtett jelszó
Regisztráció
 
23
június
 
© 2010 Fonó Budai Zeneház | 1116 Budapest, Sztregova u. 3. | Tel.: +36 1 206 5300
Programok   Fesztiválok   Galéria   Kávéház   Sajtó   Webbolt   Utolsó óra   Támogatók   Hírlevél   Kapcsolat   Lemezei CD bolt