Keresés az oldalon

 
  Borbély Mihály a Balkán Jazz Projekt és a Söndörgő
2012.10.13. 20:00

Programok » 2012.10.13. 20:00 Borbély Mihály a Balkán Jazz Projekt és a Söndörgő

Fonó17

Borbély Mihály a Balkán Jazz Projekt és a Söndörgő

 

Borbély Mihály október 13-án a Balkán Jazz Project formációjával lép fel a Fonóban, a koncerten a Söndörgő zenekar is vendégeskedik. A Balkán Jazz Projecttel első lemezüket 2011-ben a Fonó Records adta ki. A koncert különlegessége, hogy utána táncház következik, ahol bizonyára szívesen vesznek majd részt azok is, akik egykor a Vujicsics vagy a Söndörgő táncházát látogatták. Szeretettel várjuk a zenehallgatókat és a táncos kedvűeket egyránt!


Borbély Mihály, a sokoldalú fúvós a nép- és világzene, a jazz és a kortárszene területén egyaránt tevékenykedik. A Vujicsics együttes alapító tagja, emellett a nép- és világzene, a jazz és a kortárszene területén egyaránt tevékenykedik, együttesvezetőként (Borbély Műhely, Quartet B, Balkán Jazz Project, Borbély-Dresch Quartet), különböző formációk (Binder-Borbély duó, Eastern Boundary Quartet, László Attila Quintet, Oláh Kálmán Szextett) tagjaként vagy szólistaként. Számtalan lemezfelvételen közreműködött, Európa-szerte, az USA-ban, Mexikóban és Ausztráliában koncertezett. A tanítás életének és zenefilozófiájának fontos eleme. 1979 óta aktív zenepedagógus. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Jazz Tanszékének tanára, 1997 és 2000 között ugyanott tanszékvezető is volt.


A Balkán Jazz Project a Quartet B és a Vujicsics együttes közös koncertjei során alakult ki Borbély Mihály vezetésével, hasonló szellemű és gondolkodású muzsikusok csatlakozásával. Első lemezük a Fonó Budai Zeneház gondozásában jelent meg 2011-ben.

 

A Söndörgő együttes az egyik legfrissebb, leglendületesebb zenét játszó zenekar a hazai világzenei palettán. A zenekar 1995-ben Szentendrén alakult.
A legtöbb balkáni zenekartól eltérően a Söndörgő nem a rezes hagyományokat követi, hanem jellegzetes tamburazenekar. Hangzásuk alapját a tambura hangszercsalád tagjai adják, időnként fúvós hangszerekkel és harmonikával kiegészülve. Repertoárjukat Bartók Béla és Vujicsics Tihamér gyűjtéseinek felhasználásával állították össze.
2011- ben jelent meg legújabb lemezük ‚Tamburising - Lost Music of the Balkans‘ címmel a Harmonia Mundi/World Village kiadó gondozásában 60 különböző országba repítve el a zenekar muzsikáját. Ez az album áttörést eredményezett a nemzetközi világzenei színtéren, rendkívül pozitív visszhangot keltve a legfontosabb szaklapokban és rangos napilapokban (Songlines, fRoots,The Guardian, The Independent, The Financial Times, London Evening Standard).

Jegyár: 1300 Ft

Megosztás: Link küldése Megosztás a Twitter-hez Megosztás a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Megosztás az iWiW-hez Megosztés a Google Reader-hez

Új hozzászólás

Új hozzászólás


A szolgáltatáshoz be kell jelentkezned!

Azonosító

JelszóElfelejtett jelszó
Regisztráció
 
12
április
 
© 2010 Fonó Budai Zeneház | 1116 Budapest, Sztregova u. 3. | Tel.: +36 1 206 5300
Programok   Fesztiválok   Galéria   Kávéház   Sajtó   Webbolt   Utolsó óra   Támogatók   Hírlevél   Kapcsolat   Lemezei CD bolt