Keresés az oldalon

 
  Fonó15 - Szalóki Ági, Juhász Györgyi, Farkas Zsolt cigány tánc együttese
2010.11.12. 20:00

Programok » 2010.11.12. 20:00 Fonó15 - Juhász Györgyi, Szalóki Ági Trió, Farkas Zsolt cigány tánc együttese

20:00  Juhász Györgyi

2003-ban kezdtem el zenét írni (sanzonokat), arcok zenék érzések hatására. Ekkor még nem volt zenekarom csak én magam. Ugyanebben az évben egy "lemezem" lett amit csak családtagok kaptak meg.
2004-ben fejlődtem tovább különböző zenék hatására és elkészült egy igényesebb lemezem Lux Femina néven itt már volt egy ideiglenes zenekarom is mely csak számok erejéig állt össze és az iskolámban léptünk fel először,s elindult néhány koncertünk is inkább kiegészítő zene gyanánt.

2006 nyarán pedig elkészült a harmadik lemezem is kicsit "slágeresebb" stílusban ez még nincs befejezve címe: "Music kell?" erről a lemezről játszanánk a koncerten is..
Stílusunk egy nagyon érdekes hangvilágban épült fel,összekeveredett népzenék komolyzenék pop és egyéb autentikus zenékkel. A zeneírás számomra a legszebb,s mindig az új dolgokból táplálkozik. a megújulás a lételeme.
 

21:15 Szalóki Ági Trió

Szalóki Ági - ének
Lamm Dávid - gitár (Írás Lamm Dávid lemezéről)
Juhász Gábor - gitár

"Kicsit több mint 10 év után hívtam telefonon. Örvendett a hívásnak, kedves volt és figyelmes, mint ahogy 10 évvel korábban a Fonóban, beszélgetéseink során. Pedig 10 év hosszú idő, sok mindent elmos, átad a feledésnek, megszüntet. Az a néhány év nem merült el.
Akkor egy törékeny, mosolygós kislány állt szerényen az Utolsó Óra gyűjtés egyik erdélyi zenekara mögött és hallgatta a zenészeket figyelmesen, észrevétlenül. Akkor már az Ökrös zenekarban énekelt - és dolgozott a gyűjtésben - olyan gyönyörűen és olyan erővel és szenvedéllyel, hogy sosem tudtam eldönteni, hogy honnan merít ennyi erőt, hogy bírja ez a törékeny, vékony test azt a rengeteg energiát és érzelmet. Ekkor jöttem rá. Figyelt és tanult, erőt és tudást kölcsönzött. Átfolyatta magán a hangokat, dalokat, lelkileg és érzelmileg átszűrte és megtöltötte a saját életével.


Lamm Dávid

Egy másik flash.
A Besh o droM játszott a Fonóban, mindenki táncolt énekelt ugrált a falakról leesetek a képek, elrepedtek a poharak, szinte fokozhatatlan volt a hangulat. Valaki egy széket kerített, Ági felpattant rá, ott énekelt, táncolt tovább. Minden szem rámeredt, az emberek még magasabbra ugráltak, még gyorsabban táncoltak, de ő utolérhetetlen volt. Nem hagyott választást, követni kellett. Ereje volt, hihetetlen ereje. Követtük.


Juhász Gábor

Azóta is követem a sikereit, örültem, hogy kislányom is befogadta a szívébe a hangját és a dalait. Nem kell ennél több Nekem.
10 év után újra a Fonóban fogunk találkozni.
Ott fogok állni a koncertjén a falnak dőlve és figyelek. Figyelek, erőt gyűjtök, majd lendültet veszek, hogy utolérjem."
(F)Fonó15 - Szubjektív: Szalóki Ági interjú

22:30 Farkas Zsolt cigány táncegyüttese

Farkas Zsoltot mindenki ismerheti a Khamoro együttes vezetőjeként. A mai fellépésen lényegében a Khamorot láthatjuk és hallhatjuk, az egyszeri névváltoztatás oka, annyi, hogy most még nagyobb hangsúlyt fektetnek a táncra, de természetesen a zene sem szorul háttérbe.

 

 A Khamoro nevű formáció 2002-ben egyszerű, baráti közösségként indult, ám végül egy zenés-táncos produkció is született az összejövetelekből.

 A lelkes, cigány és magyar fiatalokból álló csoport célja a magyarországi és közép-európai, autentikus cigány kultúra gyűjtése, megőrzése, áthagyományozása, színpadra állítása; de ezzel együtt XXI. századi, modern gondolkodású világpolgárokként betekintést nyújtanak a távolabb élő cigányság zenei és tánckultúrájába is.

Műsorukon egyaránt szerepelnek szatmári és dunántúli hallgatók, pergetők és táncnóták, vagy erdélyi, szerb és orosz cigány dallamok és táncok; ezt egészíti ki a makedón és keleti hastánc, az indiai és a flamenco koreográfiák. Az utóbbi időkben modern, tematikus összeállításokkal is sikeresen próbálkoznak.

 Belépő: 1500.-Ft Diákigazolvánnyal: 200.-Ft

Vásárolj jegyet a neten ►

Megosztás: Link küldése Megosztás a Twitter-hez Megosztás a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Megosztás az iWiW-hez Megosztés a Google Reader-hez

Új hozzászólás

Új hozzászólás


A szolgáltatáshoz be kell jelentkezned!

Azonosító

JelszóElfelejtett jelszó
Regisztráció
 
18
május
 
© 2010 Fonó Budai Zeneház | 1116 Budapest, Sztregova u. 3. | Tel.: +36 1 206 5300
Programok   Fesztiválok   Galéria   Kávéház   Sajtó   Webbolt   Utolsó óra   Támogatók   Hírlevél   Kapcsolat   Lemezei CD bolt