Keresés az oldalon

 
  Szabad Este
2012.11.12. 18:30

Programok » 2012.11.12. 18.30 Szabad Este

 

Kontakt tánc óra és csak-egy-jam

Havi két alkalommal a Fonóban is utat tör a kontakt-mozgalom! Ezt a fizikai kontaktuson alapuló improvizatív kortárs tánc-technikát és gondolkodásmódot Steve Paxton indította el 1972-ben. Azóta világszerte elterjedt, önálló nyelvezetet alakított ki, sokak számára életmóddá vált.

"A tánc a két mozgásban lévő test közötti kommunikáción, valamint azok a mozgásukat irányító fizikai törvényekhez való közös viszonyulásukon alapul - úgy mint a gravitáció, a lendület, a tehetetlenség, a súrlódás, stb. A gyakorlatok tartalmazzák a gurulást, esést, a fejjel lefelé levést, a fizikai kapcsolat pontjának követését, a súly megtámasztását és átadását. A kontakt improvizáció spontán fizikai dialógusok sora, amelyek a mozdulatlanságtól az erőteljes, energikus mozdulatokig terjed." (Nancy Stark Smith / USA)

18:30 Kontakt tánc óra

Az órát tartja: Kovács Vera

20:00 csak-egy-jam

Végre egy jam, ahol senki nem szól bele, mit csinálj! Nincs felvezetés és levezetés, se megadott fókusz, vagy téma. Ezek mind egyéni történetek, amiket egy-egy, önmagától létrejövő pillanat közös élménnyé tud kovácsolni. Egy ilyen jam-en semmi sem olyan fontos, mint a valós idejű jelenlét. Ez a zenére is igaz: itt soha nem használunk CD-lejátszót, kizárólag élőzenére és hangokra számítsatok. A jam függetlenül látogatható az azt megelőző órától és zenészek számára is nyitott!


Megosztás: Link küldése Megosztás a Twitter-hez Megosztás a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Megosztás az iWiW-hez Megosztés a Google Reader-hez

Új hozzászólás

Új hozzászólás


A szolgáltatáshoz be kell jelentkezned!

Azonosító

JelszóElfelejtett jelszó
Regisztráció
 
7
december
 
© 2010 Fonó Budai Zeneház | 1116 Budapest, Sztregova u. 3. | Tel.: +36 1 206 5300
Programok   Fesztiválok   Galéria   Kávéház   Sajtó   Webbolt   Utolsó óra   Támogatók   Hírlevél   Kapcsolat   Lemezei CD bolt