Keresés az oldalon

 
 

Hírek » Halál a cd-re! A zeneipar tavaly és jövőre

A sorozatunk bevezetőjében ezt írtuk: "Ma lemezt kiadni anakronizmusnak tűnő elfoglaltság. Sebaj, mondják azok, akik valamikor kiadót alakítottak és mai napig is hisznek abban, hogy érdemes ezekre a kicsi csillogó korongokra rögzíteni a zenét. Azon kiadók, akik ebben a sorozatban bemutatkoznak fennállásuk óta mindig is a mainstreamen kívül, saját elképzeléseik, esztétikai vagy bármilyen más meggyőződésük mentén teszik a dolgukat.Olyan zenéket adnak ki, olyan zenészeket mutatnak be, amelyek és akik soha nem voltak a fősodor részei, nem is tudtak és nem is akartak oda tartozni. Jelenlétük, megszólalásuk fontos. Egyre több ember számára. Ezért csinálják. Tisztelet Nekik."

A Quart.hu cikkéből kitekintést kaphatunk a CD jelenéről és lehetséges jövőjéről. Annak is érdekes lehet, aki a booklettel ellátott kis műanyag vagy papír dobozba zárt koronghoz ragaszkodik, és azoknak is ajánljuk, akik egyéb lehetőségeket is kipróbáltak.

"Sokan hirdették már a cd halálát, de még mindig velünk van, noha egyre kevesebbet vásárlunk belőle. Van, aki szerint a legjobb lenne egy határozott mozdulattal leszámolni vele - (majdnem) mindenkinek jobb lenne így. Zeneipari elemzések, jóslatok és a 2010-es szomorú adatok összefoglalása." Tovább a teljes cikkre.

Forrás Quart.hu

2011.04.04.

 

Megosztás: Link küldése Megosztás a Twitter-hez Megosztás a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Megosztás az iWiW-hez Megosztés a Google Reader-hez

Új hozzászólás

Új hozzászólás


A szolgáltatáshoz be kell jelentkezned!

Azonosító

JelszóElfelejtett jelszó
Regisztráció
 
4
március
 
© 2010 Fonó Budai Zeneház | 1116 Budapest, Sztregova u. 3. | Tel.: +36 1 206 5300
Programok   Fesztiválok   Galéria   Kávéház   Sajtó   Webbolt   Utolsó óra   Támogatók   Hírlevél   Kapcsolat   Lemezei CD bolt