Keresés az oldalon

 
 

Hírek » Kína előtt új lemez

Februárban már Kínába utazik Both Miklós, előtte viszont közösen lehettünk részesei a magyar jazz- és világzenei élet legjobbjaiból álló formáció, a Both Miklós FolkSide lemezbemutatójának. A Csillagfészek című album a Fonó gondozásában jelent meg.

A zenekar – Both Miklós (gitár, ének), Szokolay Dongó Balázs (fúvós hangszerek), Lukács Miklós (cimbalom), Novák Csaba (bőgő) és Dés András (ütős hangszerek) - a 2011-es WOMEX-re állt össze, eredetileg alkalmi formációként. A koncert után hamar kiderült, hogy a közös munkát folytatni kell.

A FolkSide a Fonóban 2012 novemberében lépett fel először szűk szakmai közönség előtt, amelyet további koncertek követtek a MÜPÁ-ban. Decemberben már szép ház előtt játszottak nálunk, és mire megjelent a január elején felvett lemez, a február 9-ei lemezbemutatóra teljes telt ház  volt.

"A magyar világzenében kultikussá vált tagokból összeállt új zenekar elképesztő frissességgel, döbbenetes erővel és minden eddigitől eltérő hangon mutat csudákat a zenerajongóknak." (kultography)

"Talán a Both Miklós Folkside az első hazai zenekar, amelynek könnyűzenei hangszereken hitelesen sikerül visszaadni a Kárpát-medence muzsikájának leheletnyi aszimmetriáit és intonációs különlegességeit. Mivel azonban a zenészek ízig-vérig ismerik a nyugati és könnyűzenei stílusokat is, az eredmény egy olyan zenei különlegesség, amely könnyen befogadható bármilyen közönség számára." (hzo.hu)

A Csillagfészek a Fonó webboltban:

Video az első koncertről itt.

További videok:

Csillagfészek

Erdő, erdő

 

 

Megosztás: Link küldése Megosztás a Twitter-hez Megosztás a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Megosztás az iWiW-hez Megosztés a Google Reader-hez

Új hozzászólás

Új hozzászólás


A szolgáltatáshoz be kell jelentkezned!

Azonosító

JelszóElfelejtett jelszó
Regisztráció
 
5
március
 
© 2010 Fonó Budai Zeneház | 1116 Budapest, Sztregova u. 3. | Tel.: +36 1 206 5300
Programok   Fesztiválok   Galéria   Kávéház   Sajtó   Webbolt   Utolsó óra   Támogatók   Hírlevél   Kapcsolat   Lemezei CD bolt