Keresés az oldalon

 
 

Hírek » Pitti bácsi emlékprogram - Ingyenes táncházbelépés középiskolás csoportoknak

 

Voltatok már táncházban?

Pitti Bácsi Emlékprogram iskolai csoportoknak

 

Jaskó István „Pitti bácsi” (Györgyfalva, Kalotaszeg, 1929-2013) volt a mestere számos néptáncosnak. Tudatosan őrizte Györgyfalva tárgyi, zenei és táncos hagyományát, és törekedett arra, hogy minél több embernek, főleg a fiataloknak továbbadja tudását. „Amikor megláttam azt a sok fiatalt viseletben néptáncolni, hát nem fért a szívem a helyére, annyira örvendtem”. Az iskolai csoportoknak szánt ingyenes belépést biztosító programunkat ezért az ő emlékének ajánljuk.

A Fonó Budai Zeneház
a szerdai HaTeHa táncházakhoz
és
a csütörtöki Vonón innen, vonón túl
népzenei klubestékhez

INGYENES CSOPORTOS BELÉPÉST

biztosít a 7-12. évfolyamos középiskolai osztályoknak

Február 20-tól június 5-ig

Szerdánként és csütörtökönként

A szerdai táncház a legpatinásabb budapesti táncház, amely immár 18 éve működik folyamatosan. A házigazdái hazánk két meghatározó táncművésze: Kocsis Enikő és Fitos Dezső. A zenekarok a Szeret és az Üsztürü, mindkét együttes a magyarországi népzenekarok szűk elitjébe tartozik. A Vonón innen, vonó túl estéken pedig könnyen tanulható táncokkal és izgalmas, kevésbé ismert zenékkel találkozhatunk. Szeretnénk, ha azok a fiatalok is megismerkednének a táncházak légkörével, akik amúgy kevésbé járnak népzenei mulatságokra.

Az érdeklődő osztályfőnökök, szaktanárok Rosonczy-Kovács Mihály programmenedzsernek címezve az mkovacs@fono.hu címen jelentkezhetnek megjelölve azon szerdai, vagy csütörtöki időpontot, amelyen részt kívánnak venni, valamint csoportjuk létszámát. Minden alkalommal maximálisan két csoportnak tudunk belépést biztosítani. A jelentkezéshez ne felejtsék megírni telefonszámukat és email címüket.

A csoportok szerdán részt vehetnek Horváth Brigitta és Darabos Péter kezdő tánctanításán, vagy megtekinthetik a Fitos Dezső és Kocsis Enikő haladó tánctanítását, és/vagy részt vehetnek az oktatást követő táncházon, csütörtökön értelemszerűen a teljes programon.

Feltétel a csoportok kulturált viselkedésének biztosítása.

A csoportkísérő pedagógust vendégül látjuk a Fonó kávézójában, valamint az adott hónapban egy általa választott program két tiszteletjegyével köszönjük meg az együttműködését.

Várjuk szeretettel diákjaival együtt a Fonóban!

Horváth László
igazgató

 

Megosztás: Link küldése Megosztás a Twitter-hez Megosztás a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Megosztás az iWiW-hez Megosztés a Google Reader-hez

Új hozzászólás

Új hozzászólás


A szolgáltatáshoz be kell jelentkezned!

Azonosító

JelszóElfelejtett jelszó
Regisztráció
 
5
március
 
© 2010 Fonó Budai Zeneház | 1116 Budapest, Sztregova u. 3. | Tel.: +36 1 206 5300
Programok   Fesztiválok   Galéria   Kávéház   Sajtó   Webbolt   Utolsó óra   Támogatók   Hírlevél   Kapcsolat   Lemezei CD bolt