Keresés az oldalon

 
 

Hírek » Prímásversenyt hirdet a Hagyományok Háza

Balatonfüredi prímásverseny:
AZ ANNA-BÁL PRÍMÁSVERSENYE
Lavotta János emlékére
2013. július 16-17.

Prímásversenyt hirdet a Hagyományok Háza és a Balatonfüredi Önkormányzat az Anna-bál kísérőrendezvényeként. A legjobbak a pénzjutalom mellett gálakoncerten is bemutatkoznak a Balaton parti városban.

A balatonfüredi Anna-bál mindig is az ország legelőkelőbb báljai közé tartozott, ahol a haza legjelesebb művészei, közéleti szereplői nyaranként találkoztak. Milyen más közeg illene jobban a nagy múltú cigányprímások bemutatkozásához, mint az Anna-bálra készülő Balatonfüred, amely a magyar múlt egyik legprosperálóbb időszakát, a nemzeti ébredés korszakát idézi meg.

Ebből a gondolatból kiindulva a Hagyományok Háza és a Balatonfüredi Önkormányzat a 2013-as Anna bál kísérőrendezvényeként prímásversenyt hirdet magyar népies műzenét játszó hegedűsök számára. Pályázhat minden, a klasszikus cigányzenei hagyományt művelő hegedűs, aki a verseny napjáig betölti a 16. életévét, de még nem múlt el 35. A nyilvános színpadi versenyt a balatonfüredi Anna-bál előtti héten, július 16-án és 17-én tartják, minden hegedűsnek egy kötelező és egy szabadon választott versenyszámot kell előadnia. A zsűri tagjai a magyar népies műzene elismert szakemberei lesznek.

Az első díj 1 millió forint, a második díj ötszázezer, a harmadik díj háromszázezer forint, a különdíjasok pedig tárgyjutalomban részesülnek. Szerda este gálakoncertet rendeznek a legjobb produkciókból a Gyógy téren, a Nagyszínpadon, ahol neves meghívott vendégek is fellépnek.

A versenyre a Hagyományok Háza honlapjáról letölthető űrlap kitöltésével, valamint a versenyzőről készült videofelvétellel vagy internetes videomegosztóra (pl. youtube) feltöltött mozgókép linkjének csatolásával lehet jelentkezni. A jelentkezési lapokat a demóanyaggal együtt a következő címre várják 2013. július 5-ig: e-mail: furedi.primasverseny@hagyomanyokhaza.hu, vagy Az Anna-bál prímásversenye, Hagyományok Háza, 1251 Budapest, Postafiók 23.
 

 

Megosztás: Link küldése Megosztás a Twitter-hez Megosztás a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Megosztás az iWiW-hez Megosztés a Google Reader-hez

Új hozzászólás

Új hozzászólás


A szolgáltatáshoz be kell jelentkezned!

Azonosító

JelszóElfelejtett jelszó
Regisztráció
 
5
március
 
© 2010 Fonó Budai Zeneház | 1116 Budapest, Sztregova u. 3. | Tel.: +36 1 206 5300
Programok   Fesztiválok   Galéria   Kávéház   Sajtó   Webbolt   Utolsó óra   Támogatók   Hírlevél   Kapcsolat   Lemezei CD bolt