Keresés az oldalon

 
 

Hírek » Babszem Táncegyüttes

A 13 éve a XI. kerületben működő Újbudai Babszem Táncegyüttes az előző évadhoz hasonlóan szeptembertől is a Fonóban tartja foglalkozásait, amelyekhez az óvodástól a gimnazista korosztályig bárki csatlakozhat.  

A Gubik József és Gubikné Rikassy Barbara által vezetett együttes a táncok mellett a népművészet tárgyi kultúrájának, a népi mesterségek, motívumok megismerésének is nagy figyelmet szentel. Ami pedig a legfontosabb, hogy az ilyen módon kezes-lábas, vagyis kézzel-lábbal alkotó táncegyüttes a művészi látásmód és mozgás mellett valódi közösségformáló erő is. 

Ezen a nyáron Erdélyben, a Háromszék megyei Kézdiszentléleken turnéztak nagy sikerrel, ahol bepillantást nyerhettek az erdélyi táncok legjavába, de legfőképp a csíki táncokba, és megtapasztalhatták hogy a helyiek mozgása mennyivel természetesebb, autentikusabb mint a mi “városi” mozgáskultúránk. 

A Babszem Táncegyüttes táncpróbái szeptemberben indulnak újra a Fonó Budai Zeneházban.

A csoportbeosztás és a próbarend a honlapjukon megtekinthető: www.ujbudaibabszem.hu

Addig is itt a nyár folyamán szervezett táboraikról szintén a honlapon lehet tájékozódni.

 

Megosztás: Link küldése Megosztás a Twitter-hez Megosztás a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Megosztás az iWiW-hez Megosztés a Google Reader-hez

Új hozzászólás

Új hozzászólás


A szolgáltatáshoz be kell jelentkezned!

Azonosító

JelszóElfelejtett jelszó
Regisztráció
 
5
március
 
© 2010 Fonó Budai Zeneház | 1116 Budapest, Sztregova u. 3. | Tel.: +36 1 206 5300
Programok   Fesztiválok   Galéria   Kávéház   Sajtó   Webbolt   Utolsó óra   Támogatók   Hírlevél   Kapcsolat   Lemezei CD bolt